NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Pelicansin tshekkivahti kutsuttiin NHL:ään - urheilupomo Janne Laukkanen: ”Meille tämä ei aiheuta huolta”

13.8.2019 - 12:14:50


Liigaan valmistautuva Pelicans menettää tshekkimaalivahti Jakub Skarebekin. Skarebikin oli tarkoitus jatkaa lahtelaisjoukkueen riveissä lainasopimuksella. Skarebikin pelaajaoikeudet omistava NHL-seura New York Islanders haluaa kuitenkin lahjakkaan tshekkimaalivahdin jo tulevaksi kaudeksi riveihinsä.

Islandersin varaama Skarek allekirjoitti viime kesänä NHL-tulokassopimuksen, minkä myötä pelaajan ja Pelicansin sopimus automaattisesti raukesi.

Islanders teki kuitenkin lahtelaisseuran kanssa lainasopimuksen, minkä myötä Skarek pelasi viime kauden turkoosipaidassa ja myös tulevan kauden osalta alkuperäinen suunnitelma oli vastaava.

- Fiilikset ovat kaksijakoiset. Toisaalta olen harmissani, koska olisin halunnut jatkaa täällä. Viihdyin todella hyvin Lahdessa ja Pelicans-organisaatiossa. Sain työskennellä huippuvalmentajien kanssa, jotka antoivat minulle mahdollisuuden pelata yhdessä Euroopan parhaista sarjoista. Samaan aikaan olen iloinen, koska NHL on ollut suurin unelmani. Kehityin täällä valtavasti ja Pelicansin ansiosta olen askeleen lähempänä unelmaani, Skarek kertoo Pelicansin tiedotteessa.

Tshekkimaalivahdille jäi Lahdesta ainoastaan hyviä muistoja.

- Pidin kaupungista todella paljon ja ihmiset täällä olivat minulle mukavia. Pelicans oli kokonaisuutena loistava organisaatio. Täällä on loistavat valmentajat, pelikaverit ja fanit sekä organisaatiossa erittäin avuliaita ihmisiä, jotka auttoivat minua kaikessa mitä tarvitsin. Kehityin täällä niin maalivahtina kuin ihmisenä.

Erityisterveiset Skarek haluaa lähettää lahtelaiskannattajille. - Haluan kiittää kannattajia kaikesta tuesta viime kaudella. Kotiyleisön edessä oli aina upea pelata ja saimme heiltä loistavaa tukea aina kun sitä tarvittiin. Se teki peleistä meille paljon helpompia. Pelicans tulee pysymään aina sydämessäni.

Lahdessa olisi mielellään ihasteltu tshekkivahdin otteita vielä toinenkin kausi, mutta epävarmaan tilanteeseen on osattu varautua.

- Olisimme halunneet pitää Skarekin vielä vuoden täällä, mutta samaan aikaan olemme iloisia pelaajan puolesta, että hän on Islandersin näkökulmasta jo valmis Pohjois-Amerikkaan. Meille tämä ei aiheuta huolta, sillä Atte Tolvanen on erinomainen maalivahti ja meillä on lisäksi neuvottelut jo pitkällä Skarekin paikkaajan suhteen. Lisäksi tänään mahdollisuuden maalilla saava oma kasvattimme Jasper Patrikainen on kehittynyt hurjaa vauhtia ja hän pystyy tarvittaessa jo tällä kaudella debytoimaan Liigassa, urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi.

Lähde: Pelicans


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!