FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

STT: HIFK-pomo haluaa muuttaa suurseuran kulttuurin - "Vaatii pitkäjänteistä työtä"

11.9.2019 - 17:16:41


Jääkiekkoliigan kauteen valmistautuvan Helsingin IFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen haluaa muuttaa seuran toimintakulttuuria.

Se muutos on jo käynnissä ja ensi kaudella HIFK operoi ensi kertaa täysin Salmelaisen kokoamalla joukkueella ensi kertaa. Vanhoja rasitteita ei enää ole.

HIFK on kuulunut jo vuosikymmenten ajan jääkiekon suurseuroihin Suomessa, mutta menestys ei ole ollut resurssien tasolla. HIFK:n edellisestä mestaruudesta on kulunut jo kahdeksan vuotta.

Salmelainen haluaa muuttaa helsinkiläisseuran trendin.

- Toimintakulttuurin muuttaminen ei ole koskaan helppoa vaan vaatii pitkäjänteistä työtä. Kärpät ja Tappara ovat olleet kärjessä ja tehneet asioita oikein. Meidän täytyy tehdä mahdollisimman paljon asioita oikein päivittäisessä urheilutoiminnassa, 34-vuotias Salmelainen sanoo STT:lle.

Pitkäjänteisyys on päivän sana. Se ei ole "ihan aina" kuulunut HIFK:n vahvuuksiin. Jatkossa se kuuluu, lupailee Salmelainen.

- Emme halua menestystä lyhytjänteisesti vaan sen pitää tulla oikealla tavalla. Ensin pitää luoda mahdollisuus mestaruusviirien tavoitteluun. Sitä meillä ei ole ollut, Salmelainen sanoo ja korostaa päivittäisen työnteon merkitystä.

HIFK aloittaa Liiga-kauden kahdella vierasottelulla. Perjantaina on vastassa Lahden Pelicans ja lauantaina HIFK matkustaa KalPan vieraaksi Kuopioon.

Kuva: Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!