NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kärpät kaatoi HPK:n SM-liigan avausottelussa - tuomarien kohupäätös ja Jussi Jokisen taituruus esillä

12.9.2019 - 20:54:46


Jääkiekon SM-liigakausi alkoi torstaina HPK:n ja Kärppien välisellä ottelulla.

Kärpät haki Hämeenlinnasta 3-2-vierasvoiton. HPK:lle jäi illasta jossiteltavaa.

Kärpät ratkaisi tiukan ottelun kolmannessa erässä ja ajassa 47.29. Konkari Jussi Jokinen jakoi kiekon maalin takaa ja Topi Niemelä laukoi suoraan syötöstä Liiga-uransa ensimmäisen maalin. Osuma jäi voittomaaliksi, vaikka HPK yritti käynnistää vielä kunnon loppukiriä.

Ottelun kohutuimmat tapahtumat sattuivat kuitenkin toisessa erässä. Se tarjosi peräti neljä maalia ja yhden kyseenalaisen tuomion.

Kärpät siirtyi 1-0-johtoon ajassa 24.23. Kärppien puolustaja Shaun Heshka toimitti kiekkoa maalille ja kiekko pomppasi HPK:n puolustajasta sisään. Liiga-kauden avausmaali oli siis oma maali.

Kärpät iski toisen kerran vain hetkeä myöhemmin. Sami Anttilan toimitus maalille pomppi taas Kerhon pelaajien kautta verkkoon.

Ja kun alkuun päästiin, niin sitten maaleja tuli. Vain hetkeä myöhemmin Miro Ruokonen heitti kiekon maalille pienestä kulmasta ja Kärppien maalivahti Justus Annunen imaisi kiekon sisään.

Ajassa 33.51 HPK nousi tasoihin. Justus Annusen edessä oli hurja maski ja Niklas Friman laukoi kiekon tulisesti verkkoon.

Liiga-kauden ensimmäinen kohutilanne saatiin erän loppuun. HPK siirtyi jo 3-2-johtoon, mutta tuomaristo hylkäsi osuman maalivahdin häirinnän vuoksi. HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen haastoi tuomion sillä perusteella, että Kärppien Annunen oli maalivahdin alueen ulkopuolella, kun Tommi Tikka osui häneen. Videopalaveri ei kuitenkaan tuomiota muuttanut, vaan HPK:n maali hylättiin. Selvää on, että tuomiosta puhutaan vielä.

Ottelun avauserä oli Hämeenlinnassa maaliton.

SM-liiga jatkuu heti huomenna perjantaina. Silloin ohjelmassa on kuusi ottelua.

Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, torstain tulokset

21.2.2020 08:20:18