NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

SaiPan jättänyt tähtipelaaja Teemu Ramstedt selvittää kohun aiheuttanutta "lappujupakkaa" - "Olen ollut kohtuuttomassa mankelissa"

18.2.2020 - 16:01:12


Jääkiekkotähti Teemu Ramstedt jätti SaiPan ja siirtyi Suomi-sarjassa pelaavan Kiekko-Espoon riveihin.

Ramstedt avautuu nyt SaiPan verkkosivuilla seuran ympärillä pyörineestä kohusta.

SaiPan kaudessa on puhuttanut niin sanottu "lappujupakka". Ramstedtkin tuli yhdistetyksi siihen.

Ramstedt ottaa kantaa myös peleistä sivussa olemiseensa ja pelaajasiirtoonsa.

- Olen ollut viime viikot mielestäni kohtuuttomassa mankelissa. Olen toiminut mielestäni oikein ja kantanut vastuuta myös niin sanotussa lappuasiassa puuttumalla siihen. Kaikki muu olisi ollut vastuunpakoilua, Ramstedt sanoo.

- Iltalehti otti minuun yhteyttä aiheeseen liittyen kolme päivää ennen lappujutun julkaisua kysyäkseen vahvistusta tiedoilleen. Olen välittömästi tämän jälkeen ollut yhteydessä toimitusjohtaja Jussi Markkaseen. Kerroin hänelle, että minä en aio vastata toimittajalle mitään, koska tämä asia on jo käsitelty joukkueen sisällä, Ramstedt avasi tapahtumien kulkua.

Välittömästi uutisen julkaisun jälkeen Ramstedt sanoo olleensa yhteydessä jutun kirjoittaneeseen toimittajaan.

- Kun luin jutun, soitin heti toimittajalle. Jutussa oli monta asiavirhettä, joista halusin oikaista kaksi. Alkuun jutussa luki, että Ville Koho on ollut repimässä lappuja. Todellisuudessa Ville ei ollut silloisella reissulla edes mukana ja minä olin se, joka repi ne laput. Halusin korjata tämän väitteen toimittajalle, koska vastuu siitä asiasta oli minun. Korjasin myös sen, että minun poissaoloni sen päivän pelistä ei liity lappuasiaan mitenkään. Lappuasia oli jo kuukauden vanha asia. Totesin myös, että jutussa on muitakin virheitä, mutta mielestäni ei ole minun tehtävä niitä korjata, korjaan vain itseäni ja pelikaveriani koskevat väitteet, Ramstedt kertoi.

Ramstedt sanoo, että lappukohulla ei ollut tekemistä hänen peluutuksensa kanssa. Taustalla oli pieni vamma ja valmennuksen päätös pelillisistä syistä.

- Olin pelannut tammikuun lopussa ja helmikuun alussa pienen vamman kanssa ja lopulta jäin pois kokoonpanosta valmennuksen tahdosta. Koin toki itsekin, että en pystynyt parastani antamaan siinä kohtaa. Sain sen päätöksen jälkeen jäädä pois jäältä lepäämään ja kuntouttamaan vammaani yhdessä fysioterapeuttien kanssa. Olin ennen siirtorajaa jo täydessä pelikunnossa, mutta valmennuksen päätöksellä en silti pelannut. Hyväksyin nämä päätökset.

Ramstedt sanoo myös olevansa erityisen pahoillaan siitä, että hänestä on julkisuudessa tehty joukkuehengen myrkyttäjä.

- Monien epäonnistenkin sattumien jälkeen tilanne on näyttänyt siltä, että olen myrkyttänyt ilmapiirin ja vuotanut asioita medialle. Se satuttaa minua kovasti. Olen puolustanut pelaajia ja pyrkinyt parhaani mukaan sisäisesti auttamaan meidän joukkuettamme niin arjessa kuin peleissä, joissa on toki riittänyt haasteita.

Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!