NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK:n Salmelainen löysi loistavan maalintekijän Ruotsista - näin tähtihyökkääjä vertailee maiden välisiä eroja

27.2.2020 - 23:07:43


HELSINKI. HIFK löysi viime keväänä erinomaisen vahvistuksen Ruotsin kakkostasolta, kun laitahyökkääjä Sebastian Dyk liittyi ryhmään.

Ruotsalainen Dyk on iskenyt tällä kaudella jo 19 maalia SM-liigassa.

Torstaina Dyk ei juurikaan näkynyt kentällä, mutta näkyi juuri silloin kuin pitikin. Hyökkääjä iski HIFK:lle komean jatkoaikamaalin ja takasi helsinkiläisten voittoputken jatkumisen jo neljän ottelun mittaiseksi.

Ottelun käsikirjoitus ei noudatellut täysin tavallista kaavaa. Kolmannessa erässä Ässät meni ensin johtoon, HIFK kuittasi nopeasti ja sama toistui vielä uudestaan, mutta osat vain vaihtuivat.

- Oli hieman outo peli kyllä, Dyk myönsi pelin jälkeen.

- Me emme pelanneet parhaalla mahdollisella tasolla, mutta toisaalta Ässät oli hyvä. He taistelivat hyvin ja saivat annettua meille painetta, Dyk kehui vastustajaa.

Dyk oli kuitenkin tyytyväinen siihen, että HIFK sai lopulta taisteltua ottelusta voiton.

- Löysimme kuitenkin keinot voittaa. Se on hyvän joukkueen merkki, että pystyy voittamaan, vaikka joukkue ei olisikaan parhaassa iskussa. Voittoon voi olla tyytyväinen, mutta pystymme pelaamaan paremmin, Dyk analysoi.

Dykin voittomaali oli hänelle tyypillinen. Ruotsalaisella on erittäin laadukas laukaus.

- En pelannut parasta peliäni, mutta sain yhden paikan ja onneksi laukaus onnistui, Dyk kertasi jatkoaikamaaliaan.

"Tämä on erittäin hyvä sarja"

Dyk, 27, pelaa nyt ensi kertaa kotimaansa ulkopuolella. Hän jatkaa HIFK:ssa myös ensi kaudella. SM-liigaa ruotsalainen kehuu laadukkaaksi sarjaksi.

- Tämä on erittäin hyvä sarja, jossa on paljon taitoa ja kovaa työntekoa. Olen todella tyytyväinen siihen, että päätin tulla IFK:hon. Täällä saan pelata mukavien kavereiden kanssa ja hyvien lätkäpelaajien kanssa. Yritän vain nauttia joka hetkestä näiden jätkien kanssa, Dyk sanoi.

Dyk on ehtinyt pelaamaan myös Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä, mutta pääosan urastaan hän on pelannut Ruotsin kakkostasolla Allsvenskanissa. Södertäljen paidassa Dyk tykitti viime kaudella komeat 28 kaappia.

- Suomessa kaukalot ovat vähän pienempiä, joten peli on siinä mielessä vähän erilaista. Pitää tehdä joka päivä töitä ja ottaa opiksi joukkueen kokeneilta ja nuoriltakin pelaajilta, Dyk linjasi.

HIFK:lla Dykillä oli sopimus, mikä sisälsi option myös ensi kaudesta. Sen myös HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen päätti käyttää.

- Olen todella iloinen siitä, Dyk hymyili.

Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!