NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tässä ovat ehdokkaat Liigan parhaaksi maalivahdiksi

1.4.2020 - 15:15:42


Liiga julkistaa kauden 2019-20 palkittuja tällä viikolla. Parhaan maalivahdin Urpo Ylönen -palkinnon saajaksi ovat ehdolla jääkiekkotoimittajien äänestyksessä eniten ääniä saaneet Justus Annunen, Lukas Dostal ja Henrik Haukeland.

Ylönen-palkinnon saa maalivahti, joka tehtävässään kauden Liiga-otteluissa on osoittautunut vertaisistaan parhaimmaksi. Palkinnon voittaja valitaan jääkiekkotoimittajien äänestyksellä.

Kärppien Annunen pelasi avauskautensa Liigassa. Alle 18-vuotiaiden maailmanmestarivahti keväältä 2018 kamppaili heti syyskaudella Kärppien ykkösvahdin paikasta Patrik Rybarin kanssa.

Annunen pelasi kauden alussa 13 ottelua ilman tappioita varsinaisilla peliajoilla ja torjui syys-lokakuussa neljä peräkkäistä nollapeliä ennätyksellisen, yli 300 minuutin nollaputkensa aikana. Annunen oli Liigan maalivahtitilastojen kärkimies lukemin 1,77/92,9.

Dostal debytoi Liigassa helmikuussa 2019 ja esitti heti 18-vuotiaana tulokaspelaajana vakuuttavia otteita Ilveksen maalilla. Kesällä NHL-sopimuksen tehnyt Dostal palasi syyskuussa takaisin Tampereelle ja oli merkittävässä roolissa nostamassa Ilvestä takaisin Liigan kärkijoukkueiden ryhmään.

Dostal oli runkosarjan voittotilaston ykkönen 27:lla varsinaisen peliajan voitollaan ja kärkimies myös voittoprosentilla (73,2) mitaten.

Haukeland siirtyi viime keväänä yksivuotisella sopimuksella KooKoohon pelattuaan edellisen kauden TPS:ssä. 25-vuotias norjalaisvahti kantoi päävastuuta huippukauden pelanneen KooKoon maalilla: hän pelasi 50 ottelussa ja keräsi eniten peliminuutteja Liiga-vahtien vertailussa.

Voittotilaston kakkonen (25 voittopeliä) kirjasi tililleen myös eniten nollapelejä, 8. Sekä voittojen että nollapelien määrät ovat KooKoon uusia seuraennätyksiä.

Kahdella edellisellä kaudella Urpo Ylönen -palkinnon parhaana maalivahtina voitti Kärppien Veini Vehviläinen.

Lähde: Liiga


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!