NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

”Riskialtista” - jääkiekon pelaajayhdistys lähestyi jäseniään tiukkasävyisellä kirjeellä ensi viikon osalta

8.4.2020 - 14:00:25


Jääkiekon SM-liigan pelaajien kauden jälkeinen omatoimijakso päättyy pääsiäisen jälkeen. Suomen Jääkiekkoilijat ry, eli Pelaajayhdistys on lähestynyt jäseniään tänään tiukkasävyisellä kirjeellä.

Suomen hallitus on ohjeistanut, että yli kymmenen hengen kokoontumiset ovat kiellettyjä koronavituksen takia ainakin toukokuun 13. päivään asti. Pelaajan ei siis ole suinkaan pakko osallistua pienryhmäharjoitteluun, vaikka hänen seuransa sellaisen aloittaisikin.

- Pelaajayhdistys ei pyri estämään harjoittelua, mutta odotamme, että Liiga ja liigaseurat ymmärtävät asian vakavuuden ja järjestävät valvotun harjoittelun etäharjoitteluna, jolloin pelaajilla on henkilökohtaiset harjoitusohjelmat / henkilökohtaiset tavoitteet jne. Mikäli seura ei suostu siihen, että pelaaja harjoittelisi itsenäisesti ja/tai etäyhteyden välityksellä ja vaatii, että pelaaja osallistuu pienryhmäharjoitteluun, pyydämme pelaajaa ilmoittamaan seuralle, että sen on otettava yhteyttä pelaajayhdistykseen, Suomen Jääkiekkoilijat ry ohjeistaa verkkosivuillaan.

Pelaajayhdistys alleviivaa vallitsevaa poikkeustilaa.

- Oikeudellisesti tilanne on se, että Suomi on asetettu 13.5.2020 asti poikkeustilaan, joka kieltää muun ohella kokoontumisten järjestämisen yli 10 hengelle. Valtiovalta on määrännyt ravintolat suljetuksi ja suositellut välttämään lähikontaktia (1,5 m turvavälit). Näin ollen on täysin selvää, että pienryhmäharjoittelun suorittaminen on vallitsevassa tilanteessa riskialtista. Siten sellaiseen osallistuminen pitäisi olla täysin pelaajan harkinnasta riippuvainen.

- Työnantajan eli seurojen, velvollisuutena on tässä tilanteessa huolehtia tartuntariskin minimoimisesta. Jos seurat poikkeuksellisesti haluavat aloittaa pienryhmäharjoittelun ja velvoittavat pelaajat siihen, tätä koskeva päätös/ilmoitus on annettava kirjallisesti ja samassa yhteydessä seurojen annettava ohjeistus siitä, miten työ eli harjoittelu suoritetaan tartuntariski välttäen.

Lähde: Suomen Jääkiekkoilijat ry


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!