FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK-tähti innoissaan Liiga-seurojen vallankumouksellisesta turnauksesta

26.6.2020 - 23:38:38


Jääkiekon Liiga-seura HIFK:n kapteeni Jere Sallinen odottaa vesi kielellä 3v3 Super Seriesin pelejä.

HIFK osallistuu neljän muun Liiga-joukkueen kanssa elo-syyskuussa pelattavaan 3v3 Super Series -turnaukseen, jonka ottelut pelataan kolmella kenttäpelaajalla. Muut turnauksen joukkueet ovat Ilves, Kärpät, Tappara ja TPS.

– Paljon luistelua, paljon tapahtumia ja paljon maaleja. Varmasti tulee makea tapahtuma! sanoo HIFK:n kapteeni Jere Sallinen.

Kun pelaajia on kaukalossa vähän, jokainen saa olla erityisen tarkkana koko ajan. Läpiajoja ja jopa 2–0-hyökkäyksiä nähdään jatkuvasti, kun kentällä on enemmän tilaa.

– Pelin lukemisen, merkkaamisen ja myös vaihtojen merkitys on suuri. Jos menet vaihtoon väärään aikaan, se on heti ylivoimahyökkäys omaan päätyyn. Paljon noissa peleissä saa luistella, se on varmaa, Sallinen sanoo.

3v3-pelissä hyökkääjien ja puolustajien pelipaikat sekoittuvat. Oleellisinta on taito lukea peliä ja pitää kiekkoa hallussa. 3v3 on myös pitkälti improvisointia. Tiettyjä asioita voi harjoitella jonkin verran etukäteen, mutta kaukalossa pelaajat pääasiassa improvisoivat.

– Kyllä me harjoittelimme etukäteen viime kaudella, mutta se oli hyvin enemmän luistelukuntoa. Luisteltiin pitkiä matkoja ja pitää takakarvata ihan päädystä asti.

– Aloituksia pitää voittaa paljon, että saa kiekon heti haltuun.

– Jos hyökkää pitkään ja ampuu huonosta paikasta, siinä voi olla vähän piimää pohkeessa. Kiekkoa pidetään paljon hallussa myös siksi, että yleensä silloin on paremmat mahdollisuudet päästä vaihtoon, kun kiekko on omilla, Sallinen kertoo.

Lähde: HIFK:n tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RoPS sai ilouutisen sairastuvalta

13.7.2020 16:11:19