Lyö viikon aikana vähintään 3 kohteen yhdistelmäveto NHL-kohteista 10 € panoksella, saat 10 € riskittömän vedon NHL:n Live-vedonlyöntiin
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Liiga-seura kiinnitti loistavaa työtä tehneen miehen - "Nappihankinnaksi hän paljastuikin"

30.7.2020 - 09:00:32


Jääkiekon Liiga-seura Lukko on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen kykyjenetsijä Josef Boumediennen kanssa. Columbus Blue Jacketsin Euroopan johtavana kykyjenetsijänä toimiva ”Bume” on ollut myös Lukon palkkalistoilla vuodesta 2018 asti, eikä miestä tarvinnut kauaa houkutella jatkosopimuksen tekemiseen.

- Oli luontevaa jatkaa yhteistyötä. Lukko on pärjännyt hyvin ja Kallella (Sahlstedt) ja Pekalla (Virta) on selvät kuviot ja selvä visio, mihin suuntaan hommaa täytyy kehittää. Minun on ollut helppo astua tähän rooliin ja tehdä töitä yhdessä Kallen kanssa, Boumedienne toteaa.

Sahlstedtin ja Boumediennen yhteinen historia alkaa jo kaudesta 2006-07, jolloin he pelasivat Oulun Kärpissä. Takavuosina kaukalossa löytynyt yhteinen sävel helpottaa päivittäistä tekemistä tänäkin päivänä, vaikka maila ja luistimet ovat vaihtuneet kummallakin pelaajaraportteihin ja läppäriin.

- Olemme Kallen kanssa samalla aaltopituudella: ei ole tainnut tulla vielä vastaan yhtään pelaajaa, jonka hankinnasta olisimme eri mieltä keskenämme, Boumedienne sanoo.

- Vaikka tietysti Kallella olisi siinä asiassa viimeinen sana, jos meillä tulisikin kovasti erimielisyyksiä. Toistaiseksi ei ole tullut, hän jatkaa.

Swedish Hockey Mafia on sulka Boumediennen hattuun

Urheilujohtaja Sahlstedtille Boumedienne on tärkeä resurssi. Suomen ja Ruotsin kaksoiskansalaisuuden omaavalla Boumediennella on laaja kontaktiverkosto monella eri mantereella.

- Eikä Bume ole ainoastaan skouttauksessa apuna: hän tuntee enemmän porukkaa maailmalta kuin minä, joten hän yleensä tietää nopeammin, kenelle kannattaa soittaa mistäkin asiasta, Sahlstedt kertoo.

- Ja toki Ruotsin suuntaan hän on iso apu. Voidaan mielestäni laskea hänen edukseen, että viime kaudella meillä oli sekä Westerholmin veljekset että Press. Ilman Bumea olisimme saaneet heistä ehkä yhden tai kaksi, mutta emme kaikkia kolmea. Hän on täysin hintansa väärti meille.

Josef Boumedienne pääsee Lukossa vaikuttamaan joukkueen muodostamiseen paljon suoremmin verrattuna hänen päätyönantajaansa Blue Jacketsiin. Siitä hän kovasti pitääkin.

- Lukossa roolini näkyy lyhemmällä aikajänteellä. Sen työn hedelmän, oliko hankinta hyvä vai huono, näkee nopeammin.

Miehen aikana Lukon kannattajat ovatkin saaneet nauttia erittäin makeista hedelmistä, kuten edellämainitusta Swedish Hockey Mafiasta sekä vaikkapa Lukas Klokista.

Ja tietenkin Justin Danforthista.

- Danforth hankittiin meille vieläpä aika myöhään. Katsoimme toissa kesänä paljon nauhoja, että saisimme hyvän kuvan siitä, minkälainen pelaaja on kyseessä. Nappihankinnaksi hän paljastuikin, Boumedienne muistelee.

Viime kauden Lukko herätti pelkoa vastustajissa

Viime kaudella kävi jo aikaisessa vaiheessa ilmi, että Danforthin kausi jää ainakin toistaiseksi viimeiseksi Lukossa – pistetahti oli sen verran hurja, että kanadalaishyökkääjästä kiinnostuttiin isommissakin sarjoissa. Ja kuten tiedämme, KHL:ään ”Dannyn” tie Äijänsuolta veikin.

Kun Danforthin poislähtö oli siirtopapereita vaille varma asia, Sahlstedt ja Boumedienne pystyivät alkamaan kartoittamaan sentterille seuraajaa jo hyvissä ajoin. Haaviin tarttuikin uusi kanadalainen: Daniel Audette.

Boumediennen ja Sahlstedtin kesken ei ole tarkkaa hierarkiaa tai toimintamallia, kun puhutaan uusien pelaajien skouttaamisesta ja rekryämisestä. Kaikki toiminta on avointa ja luottamuksellista.

- Kun agenttien kautta saamme päivittäin sähköpostiin nimilistaa vapaista pelaajista ja tiedämme, mihin rooliin pelaajaa tarvitsemme, alkaa nimilista aika nopeasti tiivistymään. Esimerkiksi Suomessa sopimuksettomat 1- ja 2-ketjun sentterit ovat aika vähissä, joten sitä kautta oli helppo lähteä kartoittamaan uutta keskushyökkääjää meille, Boumedienne selittää.

Viime kauden Lukon Boumedienne olisi mielellään nähnyt finaaleissa asti. Hän uskoo, että potentiaalia kirkkaimmille sijoituksille on tänäkin vuonna.

- Kun tuossa olen jutellut muiden joukkueiden edustajien kanssa, niin kyllä sieltä tuli selkeää viestiä, että Lukko olisi ollut pelottava vastustaja pudotuspeleissä. Kiva olisi ollut nähdä, miten keväällä olisi käynyt, mutta yhtä kiinnostavaa on seurata, kuinka käy, kun aloitetaan taas puhtaalta pöydältä!

Lähde: Lukon tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!