Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK:n päävalmentaja ei ymmärtänyt Tappara-luotsin temppua - "En osaa sanoa miksi"

20.11.2020 - 21:53:24


HELSINKI. Helsingin IFK:n voittovire katkesi perjantai-iltana jääkiekkoliigassa, kun Tappara kävi hakemassa Helsingistä 3-2-jatkoaikavoiton.

HIFK oli pelillisesti ottelussa parempi, mutta Tappara pelasi tylyn vierasottelun.

HIFK:n tehottomuus maksoi voiton ja toisaalta Tapparan Christian Heljanko peittosi selvästi virkaveljensä Frans Tuohimaan.

- Harmittaa tietysti ihan vietävästi tuo tulos. Pelillisesti pelattiin ihan kelpo peli. Ensimmäinen erä oli aika tasainen ja jäätiin tappiolla siinä, mutta saatiin nopeasti tasoitettua toisessa erässä. Siinä meillä oli iso määrä paikkoja ja hyviä jaksoja. Toisessa erässä olisimme voineet johtoasemaa ottaa, mutta sitten taas jäätiin takaa-ajajiksi kolmannen erän alussa. Ehkä siinä vaiheessa pikkuisen näkyi sellainen, että lähdimme hieman pakottamaan sitä peliä. Sitten pääsimme taas jauhamaan hyvin ja tiesimme, että kyllä se paikka tulee jossain vaiheessa ja pystyimme sen käyttämään. Harmittavasti hävittiin kuitenkin jatkoajalla. Jos keskiviikkona meni vähän joka paikasta maaliin, niin tänään vastustaja oli sitten tehokkaampi ja heidän maalivahtinsa pelasi myös hyvin, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen summasi ottelun.

HIFK oli parhaimmillaan toisessa erässä, missä se olisi voinut tehokkaammalla viimeistelyllä repiä isonkin eron tulostaululle.

- Joo, kyllä se oli meidän parasta antia tänään. Saatiin siinä peli hyvin rullaamaan, mutta ei sitä tietysti tuollaista huippujoukkuetta vastaan pysty koko aikaa pitämään. Se pitäisi pystyä sitten vain maalien muodossa lunastamaan, Pikkarainen mietti.

Selkein ero HIFK:n ja Tapparan välillä oli perjantaina maalivahtipelissä. Christian Heljanko esitti tukun huipputorjuntoja, mutta HIFK:n Frans Tuohimaa laski sangen helposti Tapparan 2-1-maalin. Tuohimaa hävisi selvästi maalivahtien taiston Heljangolle. Oletko tyytyväinen maalivahtipeliin, Jarno Pikkarainen?

- Meillä on kaksi hyvää maalivahtia ja heistä valitaan pelaamaan toinen. Fränältä ihan OK-suoritus tänään. Ei me tänään maalivahtipeliin kaaduttu missään nimessä. Tietysti vastustajan maalivahti oli erinomainen. Pienistä marginaaleista kiinni.

Pohjois-Amerikan NHL on mahdollisesti alkamassa jo tammikuun alussa ja NHL-leirit mahdollisesti jo joulukuun puolivälissä. HIFK:lla on useita NHL-lainapelaajia, joista ainakin osa lähtee varmasti heti takaisin Pohjois-Amerikkaan, kun mahdollisuus siihen aukeaa. Milloin, sitä ei vielä kukaan tunnu tietävän.

- Aamulla viimeksi vasta juttelin (Urheilujohtaja) Salmelaisen kanssa siitä ja hänelläkään ei ollut vielä tietoa siitä. Se asia on vielä auki, Pikkarainen sanoi.

HIFK:lle tulee nyt yli viikon tauko peleihin, kun marraskuun lopun kotipelit siirrettiin Uudenmaan kiihtyvän koronatilanteen vuoksi.

- Kaikki asiat, mitä tässä nyt tulee, pitää ottaa sellaisina kuin ne ovat. Niihin pitää vain sopeutua. Ne ovat kuitenkin asioita, mille ei mitään voi. Se tarkoittaa sitä, että saadaan tuota flunssaa nyt vähän parannella ja päästään harjoittelemaan. Sitten meille tuleekin aika pitkä vieraspeliputki, Pikkarainen mietti.

Perjantain ottelun erikoisin tilanne nähtiin päätöserän lopussa, kun HIFK tasoitti pelin Antti Suomelan maalilla 2-2:een vain 23 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola päätti haastaa maalin. Miksi, sitä kukaan ei oikein ymmärtänyt. Näkikö HIFK:n päävalmentaja tilanteessa mitään haastettavaa?

- En itseasiassa nähnyt kyllä. En osaa sanoa, miksi haastoivat. Ei siinä ainakaan sen mukaan, mitä näkyi screeniltä pitänyt olla mitään sellaista, miksi olisi kannattanut haastaa, Pikkarainen sanoi Sport Contentille.

Taktinen aikalisä?

- Se saattoi olla, Pikkarainen naurahti.

Teksti Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!