Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK:n NHL-apu teki uransa avauspisteet SM-liigassa - "Oli ihan törkeä määrä tontteja"

20.11.2020 - 23:04:08


HELSINKI. Helsingin IFK:n orastava voittoputki tuli päätökseensä perjantai-iltana Liigassa, kun Tappara haki Helsingistä 3-2-jatkoaikavoiton.

HIFK:n pelissä oli paljon hyvää, mutta tehottomuus vaivasi.

HIFK:n hyökkääjä Henrik Borgström oli yksi kotijoukkueen hahmoista. Hän teki tehopisteet 0+2 ja ne olivat "Nikille" hän uransa ensimmäiset SM-liigassa.

- Jos 11-1 voitossa ei tullut mitään, niin tänään sai sentään tehopistesaldon avattua, Borgström sanoi ottelun jälkeen.

Borgström väläytteli isoa potentiaalinen ajoittain perjantaina, mutta korjattaavakin toki löytyi.

- Oli hyvä tempo pelissä. Ensimmäisessä erässä menimme vähän turhan hanakasti päälle. Itselleni tuli ekassa erässä muutama typerä virhe. Toisessa erässä alkoi jengilläkin kulkemaan ja meillä oli ihan törkeä määrä tontteja. Ei saatu vain tulosta siinä. Olisi ollut mahdollista tehdä montakin kaappia, Borgström harmitteli.

- Kolmannessa erässä Tappara teki sitten sen yhden kaapin ja sai meidät pois tolaltaan, mutta onneksi saimme sitten tasoituksen loppuun, mikä oli tietysti makeeta, Borgström jatkoi.

Ottelu oli Borgströmille uran kolmas SM-liigassa. Nuoren hyökkääjän suuri potentiaali on tiedossa, mutta missä hän tällä hetkellä menee pelillisesti?

- On siinä ollut kyllä hakemista. Se ensimmäinen peli oli mun mielestä ihan ookoo, mutta siinä tuli toisaalta sellaista shokkihoitoa kropalle. Ei ollut oikein vielä tottunut tuollaiseen pelin tuomaan happomäärään ja siihen, miten kovaa se oikeasti on pelata pitkän tauon jälkeen. Sitten tulin vielä kipeäksi siihen väliin ja sitten taas tulin sisään. Tänään meni ehkä vähän ylilatautumisen puolelle. Tänään oli ehkä kuitenkin paras peli itseltäni. Tuntui siltä, että pystyin pelaamaan vielä kolmannessakin erässä ihan hyvällä tasolla, Borgström mietti.

SM-liiga on Borgströmille uusi kokemus. Hän lähti suoraan HIFK:n A-nuorista aikanaan Pohjois-Amerikkaan ja nousi yliopistosarjojen kautta NHL:n Florida Panthersiin, joka omistaa miehen pelaajaoikeudet. Nordis oli perjantai-iltana lähes "loppuunmyyty" koronarajoitusten keskellä ja yli 4000 katsojaa toivat ihan aidon perjantai-illan fiiliksen.

- Oli kyllä ihan mahtavaa! Ei voi mitään parempaa toivoa kuin tuo 2-2-tasoitus tuohon loppuun ja ihan tajuton mekkala hallissa. Oli paljon katsojia ja hyvä tunnelma. Mahtava fiilis, vielä kun nyt tulee tähän pitkä vierasrupeama, Borgström kehui.

Borgström on vielä keskenkuntoinen. Hänellä on takanaan vaikea loukkaantuminen ja pitkä kuntoutusjakso. Kuinka kaukana hän on todellisesta huippukunnosta?

- On siihen vielä vähän matkaa. Nyt kun sai sen ensimmäisen matsin pois alta, mutta joutui olemaan sen jälkeen taas monta päivää poissa, niin joutui tekemään kaiken taas uudestaan. Kyllä tekemistä vielä riittää. Välillä menee vähän surffailuksi, enkä nyt tarkoita, että asenne olisi huono, vaan tuntuu, ettei pää ole vielä ihan mukana ja valmiina kaikkiin tilanteisiin. Ei osaa vielä ajatella tarpeeksi nopeasti tietyissä tilanteissa ja pelin vaatimalla tasolla. Ensi viikolla on nyt hyvin aikaa, kun kotimatsit on peruttu. Luulen, että se oma huippukuntokin alkaa ainakin toivottavasti olemaan lähellä, Borgström mietti.

Teksti Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!