Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Näkökulma: Nyt ei tiedä itkeäkö vaiko nauraa - missä toisessa todellisuudessa SM-liigan johto oikein elää?

2.12.2020 - 17:14:20


Jääkiekon SM-liiga vahvisti jäävänsä keskiviikkona joulun yli kestävälle pelitauolle. Pahentuneen koronavirustilanteen vuoksi rajoituksia on kiristetty ympäri maan.

Kun tyhjille katsomoille pelaaminen ei ollut vaihtoehto, päädyttiin sarjan keskeyttämiseen.

SM-liigan ratkaisu on kova, mutta oikea. Sarjan pelaaminen tässä tilanteessa olisi ollut mahdotonta. Ihmisten terveys ja pandemian kuriin saaminen ovat kuitenkin aivan olennaisesti tärkeämpiä asioita kuin yksikään urheilutapahtuma.

Mutta miksi ihmeessä päätös kesti näin kauan. Se on yksi kysymys, mutta vielä suurempi kysymys on se, miten voi olla mahdollista, että tilanne tuli SM-liigalle ja seuroille "puskista", kuten SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen itse kuvaili.

Koronavirustilanne paheni nopeasti syksyn tullen ja medioista on ollut vaikeaa etsiä mistään muista aiheista uutisia viime aikoina. Silti SM-liigalle tilanne tuli jotenkin täytetenä yllätyksenä. Käsittämätöntä.

Ihan ensimmäiseksi tulee mieleen, että ilmeisesti Liiga ja jääkiekko kuvittelee edelleen olevansa jotenkin muusta yhteiskunnasta erillinen saareke, joka voi tehdä, mitä sitä huvittaa. Tietynlainen ylimielisyys tuli jo mieleen siinä vaiheessa, kun Liiga kertoi tavoitteena olevan täysi 60 ottelun runkosarja.

Olen jutellut syksyn mittaan tilanteesta monen ihmisen kanssa. Osa heistä on ollut Liiga-seurojen toiminnoissa mukana olevia, osa taas ihan vaan kiekkofaneja. Etenkin jälkimmäinen ryhmä on ollut liikuttavan yksimielinen siitä, ettei Liiga-kautta saada koronan vuoksi vietyä ainakaan normaaliin tapaan läpi. Itse olen ollut koko ajan myös sitä mieltä.

Herääkin kysymys, missä rinnakkaisessa todellisuudessa SM-liigassa oikein eletään?

Teksti Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!