Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jääkiekkoa, Jalkapalloa ja paljon muuta!

Tulikuuma KalPa katkaisi Kärppien voittoputken - kärkijoukkue Lukko kesytti Sportin vasta rankkareilla

2.03.2021 - 20:49:00


Jääkiekon SM-liigan kuntopuntarin kuumimpiin joukkueisiin kuuluvat Kärpät ja KalPa ottivat tiistaina tiukasti yhteen Oulussa. KalPa haki oululaisnipusta kovan voiton numeroin 1-2 (0-2, 1-2, 0-0). Liigan kärkijoukkue Lukko oli puolestaan Raumalla todella ahtaalla Sportin kanssa. Lukko hoiti homman vasta rankkareilla lukemin 5-4 (1-2, 2-1, 1-1, 0-0, 1-0).

Oulun ottelun ensimmäiselle erätauolle painuttiin KalPan 0-2 -johdossa.

KalPa iski käytännössä heti ensimmäisessä hyökkäyksessään, kun Aapeli Räsänen sivalsi ajassa 2.10 kiekon Kärppien maalivahti Patrik Rybarin selän taakse.

KalPan toinen maali syntyi, kun erää oli jäljellä vain vajaa sekuntia. Kim Nousiainen veti ranteet lukkoon viivan tuntumassa ja Rybar oli voimaton.

Kärpät sai kuparisensa rikki lopulta ajassa 35.16, jolloin Radek Koblicek pääsi survomaan kiekon Matej Tomekin selän taakse ajassa 36.16: 1-2.

Ne jäivät ottelun loppunumeroiksi ja KalPa katkaisi Kärppien viiden ottelun mittaisen voittoputken. KalPa nousi voiton myötä sarjassa Kärppien ohi kolmanneksi. KalPa on tosin pelannut kolme ottelua vain pisteen päässä vaanivaa Kärppiä enemmän.

Sport piti Lukkoa pitkään pihdeissään Raumalla. Ottelu on ensimmäisen erän jälkeen 1-2 -numeroissa.

Lukko aloitti maalinteon ajassa 1.22 Pavol Skalickyn toimesta. Sportin tasoitus tuli vajaat seitsemän minuuttia myöhemmin. Ylivoimamaali oli Sebastian Ståhlbergin käsialaa.

Vaasalaisnippu järkytti Lukkoa toistamiseen ajassa 19.05, kun Janne Keränen järjesti kiekon Oskari Setäsen suojusten taakse.

Sport kävi Raumalla jo 1-3 -johdossa, kun ottelua oli pelattu 22.04. Jesse Paukku pohjusti tuolloin kierroksen yllätyspaukkua Lukon vieraana.

Kotijoukkue iskeytyi takaisin vaasalaisten kantaan ottelun puolivälissä, kun Robin Press iski ylivoimalla.

Lukon tasoitus syntyi sekin ylivoimalla. Thomas Gregoire järjesti taululle 3-3 -numerot, kun toista erää oli jäljellä 25 sekuntia.

Isännät siirtyivät ensimmäisen kerran johtoon, kun ottelua oli pelattu reilut 50 minuuttia. Eetu Koivistoinen vei Lukon johtoon alivoimalla.

Sport ei antanut kuitenkaan periksi. Jäätävä kuitti tuli vajaan puolentoista minuutin kuluttua, kun Keränen iski illan toisen osumansa. Maali syntyi ylivoimalla.

Jatkoajalla ei maaleja syntynyt, joten ratkaisu haettiin voittomaalikisasta, jossa isäntien sankariksi nousi upeaa kautta kovilla tehoilla pelaava Press.

Pelicans teki puolestaan jumbojoukkue JYPistä selvää jälkeä Lahdessa numeroin 7-1.

Ottelun avauserä oli vielä maaliton, mutta toisessa erässä tosiaankin tapahtui, kun Pelicans latoi pikatahtiin taululle 5-0 -numerot.

Kierroksen neljäs ottelu pelattiin Hämeenlinnassa, jossa HPK ja Ilves väänsivät tasaisesti. HPK nappasi 4-1 -voiton. Kerholla on nyt päälle jo yhdeksän ottelun mittainen pisteputki.

Ratkaisu nähtiin päätöserässä, jossa Ossi Ikonen, Juuso Ikonen ja Tomi Tikka iskivät lopulliset niitit Ilveksen arkkuun.

Liigan tiistain kierros:
HPK-Ilves 4-1
Kärpät-KalPa 1-2
Lukko-Sport 5-4 vl.
Pelicans-JYP 7-1


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Betsaa ja katso tästä urheilua netissä suorana: Jalkapalloa, Jääkiekkoa ja paljon muuta!