Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Ville Peltonen palasi Nordikselle - teki hauskan vertauksen pelaajien ja valmentajien välillä

15.09.2021 - 22:40:00


Ville Peltonen palasi keskiviikkona Nordikselle seitsemän vuoden tauon jälkeen. Tällä kertaa kiekkolegenda teki paluun HIFK:n päävalmentaja.

Ensi-ilta jätti käteen paljon tunteita, mutta vain yhden sarjapisteen, kun Lukko oli parempi jatkoajalla maalein 3-2.

- Upeaa oli kyllä pelata tässä hallissa ja olemme odottaneet tätä koko viikon, Peltonen sanoi ottelun jälkeen.

- Tunnetta oli kyllä paljon. Ehkä vähän liikaakin, mutta se on parempi niin päin. Saimme peliä vähän paremmin kasaan toiseen erään. Lukolle onnittelut. He olivat tuossa lopuksi himpun verran parempia. Meidän pelaaminen kaipaisi vielä vähän enemmän kypsyyttä.

- Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. Paljon hyviä juttuja pelissä, Peltonen kertasi.

Parannettavaa kuitenkin löytyy. HIFK on hävinnyt kaksi ottelua ja voittanut vain yhden. Tosin yhtään kertaa se ei ole jäänyt vielä kokonaan ilman pisteitä.

- Kyllä me parannusta haetaan ihan kaikissa jutuissa vielä. Hyökkäyspelaamisessa oli paljon hyviä aihioita ja sen kanssa olemme tehneet tässä paljon hommia. Kun me hyökätään hyvin, niin pystymme olemaan myös erittäin hyviä ja aktiivisia puolustamaan. Molemmat tarvitaan; kiekolla pelaaminen ja ilman. Pystyimme tänään hyvin vastaamaan Lukon kamppailuvalmiuteen. He kuitenkin liikuttivat kiekkoa hyvin ja alussa juoksimme vähän liikaa vastaan, Peltonen sanoi.

Paluu Nordikselle oli tunteikas. Paikalla oli loppuunmyyty halli, joka nykyisillä rajoituksilla tarkoittaa 4100 katsojaa.

- Kyllä se tunne siitä aika paljon häviää, kun peli alkaa. Aika hyvin pystyimme olemaan tuossa pelissä läsnä. Valmentajana käydään läpi asioita ja puhutaan, kuten pelaajatkin tuolla kopissa ja he sitten menevät kentälle ja myös tekevät. Kai siinä se suurin ero on, Peltonen vertaili pelaamisen ja valmentamisen eroja.

HIFK:n peli ei ole vielä valmista, mutta Peltosen mukaan joukkue on jo suhteellisen lähellä sitä, mihin se voi parhaimmillaan pystyä-

- Se on vielä mysteeri, että mihin asti me päästään. Ei me nyt kaukana olla parhaasta, mutta ei myöskään vielä siellä parhaassa. Kyllä me nähdään pelissä paljon hyviä juttuja ja niitä, mitä me olemme harjoitelleet. Viisikkona tilanteiden tunnistaminen on parantanut aika tavalla ja meidän reagointi on hyvällä tasolla, hän sanoi.

HIFK:n ja Lukon välinen ottelu oli normaali sarjaottelu, mistä oli tarjolla kolme pistettä, mutta Peltoselle se ei ihan tavallinen ilta ollut. Sitten kuitenkaan. Rinnan alla liikkuivat isot tunteet, vaikka sitä ei ulospäin ehkä näkynytkään.

- Kyllä liikkuu ja me halutaan se tunne meidän voimaksi ja voimaantua siitä. Tämä oli hyvä kokemus kuitenkin ja vähän ehkä alkuun se tunne meni ylikin, mutta kyllä se siitä saatiin parannettua, Peltonen sanoi.

Teksti Ville Hirvonen, Helsinki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

George Russell: "Tämä on hullua"

25.09.2021 16:50:22