Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Petteri Wirtanen osasi aavistella jo kevään 2011 mestaruussaunassa tulevaa - "Olen todella vaikuttunut"

23.09.2021 - 23:14:00


Petteri Wirtanen, 35, on tällä hetkellä keikkamiehenä HIFK:n SM-liigajoukkueessa. Penkin takana häntä auttaa eteenpäin vanha pelikaveri Ville Peltonen.

Wirtasella on HIFK:n kanssa kuukauden mittainen sopimus, mutta mistään try-outista ei voida kuitenkaan varsinaisesti puhua.

- En nyt tiedä voiko sitä try-outiksi kutsua. Molemmilla osapuolilla on optio loppukaudesta kuukauden jälkeen ja sitten katsotaan, Wirtanen sanoi torstain TPS-ottelun jälkeen.

Wirtanen on kokenut pelimies, mutta ei näe, että hän olisi antamassa HIFK:lle näyttöjä, että saisi loppukauden mittaisen sopimuksen.

- En mä sitä sillä tavalla ajattele. Mun mielestä tämä on hieno mahdollisuus palata takaisin tänne ja olin kyllä heti valmis, kun tällaista ehdotettiin. Tämä on mulle hieno kotiinpaluu. Siitä asti, kun täältä lähdin, niin halusin aina tulla tänne takaisin. Alkuperäinen on tarkoitus oli tulla tänne paikkaamaan loukkaantumisia, mutta loppukausikin on mahdollinen. Yritän vain nauttia joka päivästä ja ainakin tähän mennessä olen nauttinut, Wirtanen jatkoi sopimustilanteestaan.

Wirtanen palasi tänä syksynä HIFK:n punaiseen nuttuun yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Kauden 2011-2012 jälkeen Wirtanen lähti pitkälle kiertueelle, minkä hän aikana hän näki muun muassa KHL:n ja Sveitsin pääsarjan. Nyt hän palasi sinne, mistä kiertue alkoi ja penkin takana on vanha pelikaveri, HIFK:n edellistä mestaruutta Wirtasen kanssa keväällä 2011 juhlinut Ville Peltonen.

- Kyllä mä olen todella vaikuttunut. Mä tunnen Villen ja kaikki tietää, millainen persoona hän oli jo silloin pelatessaan. Luotan ihan sataprosenttisesti Villen osaamiseen ja tämä alku on vaikuttanut todella positiiviselta. Luotto on koko tiimiin, mutta tietenkin siitä on apua, että tunnen Villen jo peliajoilta. Valmentaja on aina valmentaja ja tietysti se on vähän eri asia on, mutta silti siellä se sama persoona on, Wirtanen kehui nykyistä päävalmentajaansa.

Wirtanen osasi jo silloin keväällä 2011 maalailla kuvaa tulevaisuudesta. Wirtaselle oli selvää, että Peltosesta tulisi vielä jonain päivänä huippuvalmentaja. Sitä hän ei osannut kuvitella, että pelaisi joskus Peltosen alaisuudessa.

- Kyllähän Villestä näki jo pelaaja-aikoina, että hänellä on paljon tietotaitoa ja annettavaa tällä lajille, ettei ollut epäilystäkään, etteikö hänestä joskus tulisi huippuvalmentaja. En nyt ihan näin osannut asiaa nähdä, että siellä on osittain vanhat ketjukaverit (Kimmo) Kuhta ja Peltonen ohjaksissa ja itse vielä pelaan, mutta hieno mahdollisuus mulle myös, Wirtanen naurahti Sport Contentille.

Teksti Ville Hirvonen, Helsingin jäähalli


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

 


 

 

 

 

 

HJK:n valmentaja vaihtaa seuraa

22.10.2021 13:08:58