Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

SM-liigan kulttipelaaja pitkään pelikieltoon - rikkoi tuomarin koskemattomuutta

19.10.2021 - 20:10:00


Jääkiekon SM-liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt HPK:n Tommi Tikan pelikieltoon. Tikalle on määrätty neljän ottelun mittainen pelikielto.

Kärpät–HPK-ottelun peliajassa 33.18 HPK:n Tommi Tikka luistelee Kärppien hyökkäyspäähän kohti kiekollista tilannetta ja tilannehuoneen raportin mukaan kampittaa jalalla ottelun toisen päätuomarin. Ottelussa tilanteesta ei tuomittu rangaistusta.

Tikan katsottiin rikkoneen muun muassa erotuomarin koskemattomuutta tilanteessa ja tilanteen katsottiin olevan vaarallinen tuomarin kannalta.

Kurinpitodelegaatio toteaa tiedotteessaan, että erotuomarit ovat osa jääkiekko-ottelua ja samanaikaisesti jäällä pelaajien kanssa. Pelaajien tulee kunnioittaa erotuomareiden koskemattomuutta. Jääkiekon uudistetussa sääntökirjassa koskemattomuus on huomioitu siten, että tarkoitukselliset kontaktit on sanktioitu pelikielloin.

Tikka asetettiin väliaikaiseen pelikieltoon jo 16. lokakuuta ja hän on istunut jo yhden ottelun pelikiellostaan. Tikka on pelikiellossa vielä kolmesta seuraavasta HPK:n ottelusta.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kimi Räikkönen kolaroi!

5.12.2021 21:00:08