Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Sieltä se tuli - Liigan sensaatiojoukkue löi tiskiin valmentajan jatkosopimuksen

20.10.2021 - 12:01:00


Liigassa upeasti kolmantena oleva Vaasan Sport tiedotti keskiviikkona odotetun uutisen. Sport on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Risto Dufvan, 58, kanssa. Dufva nähdään Sportin peräsimessä kevääseen 2024 saakka.

Dufva on näyttänyt sekä suurta kotkasydäntä että rautaista ammattitaitoa Sport-vuosien aikana. Liigajoukkueen urheilullinen kehitys on ollut vahvaa, hän on tuonut kokemuksellaan näkemystä ja jatkumoa toimintaan.

- Olemme luoneet omanlaisen tyylin ja toimintatavan Sportille. Mielelläni jatkan prosessia vielä seuraavat kaksi kautta ja olisi ensiarvoisen tärkeää, että mahdollisimman moni organisaatiossa jatkaisi. Saataisiin jatkumo, jota minä ja seura haluaa. Kuitenkin kaikki hyvät jutut, missä olen itse ollut mukana tai Liigassa vierestä seurannut, on toteutettu pitkän kaavan kautta, Dufva kertoo seuransa verkkosivuilla.

Dufva saapui Vaasaan marraskuussa 2019 ja prosessi on ollut nousujohteinen.

- Lauman voima on löytynyt. Tämän syksyn vahvat esitykset ovat olleet selkeä jatkumo viime kaudesta ja uskomme, että pystymme sitä myös edelleen jatkamaan ja kehittämään. Meillä on vähän erilainen tyyli kuin aikaisemmin on ollut, olemme olleet rohkeita omissa ratkaisuissamme ja siitä pidetään kiinni. Olemme onnistuneet luomaan positiivisen lauman paineen, joka näkyy kaikessa tekemisessämme. Se on myös vaatinut oman aikansa, ensin syntyy lauma, joka tuottaa lopulta saavutustarpeen sisältäpäin.

- Hyvän arjen merkitys on kaikki kaikessa - mitä arki keskenämme on, määrittelee hyvin pitkälle toimintaamme. Kun arki on kunnossa ja on kivaa, voidaan odottaa parempaa tulosta. Meillä oli jo viime vuonna kivaa ja on edelleenkin, Dufva jatkaa.

Urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä näkee Dufvan jatkon tärkeänä.

- Meillä on oikea suunta ja RD:n jatko mahdollistaa seuraavien kehitysaskelien ottamisen. Prosessi on kesken ja tällä jatkumolla pystymme ulosmittaamaan maksimaalisen hyödyn Sportin eduksi, toteaa Jämsä. Dufva on tuonut myös kokemusta ja näkemystä ammattiurheiluun.

- Reilu ja tinkimätön vaatimustaso huokuu tänä päivänä kaikessa toiminnassa. Sovitaan mitä tehdään ja tehdään mitä sovitaan. Kahden vuoden jatkosopimuksella saadaan jatkumo tähän positiiviseen kehitykseen ja nyt voimme siirtää näitä toimintatapoja myös junioripuolelle. Keskustelut on jo aloitettu ja tällä hetkellä tehdään yhdessä suuntaviivoja tuleville vuosille, Jämsä päättää.

Lähde: Vaasan Sport


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Kimi Räikkönen kolaroi!

5.12.2021 21:00:08