Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Pekka Virta esitti kovan syytöksen joukkueestaan, nosti esiin "muutamat vähän kalliimmat pelaajat"

20.10.2021 - 22:31:00


SaiPasta ei ollut haastamaan Lukkoa keskiviikkona jääkiekon Liigassa. Joukkue johti 2-0, mutta taipui lopulta 2-5-tappioon.

SaiPan päävalmentaja Pekka Virta ei suuremmin selitellyt ottelun jälkeen. Virran mielestä joukkueen esitys ei ollut riittävä. Hän kaipasi myös taisteluilmettä.

- Ei taisteltu missään vaiheessa pelin voitosta, vaikka päästiin johtoon. Paino sanalla ”taisteltu”. Pettymys siihen on tosi suuri. Odotusarvo ja lataus oli ilmeisesti kovempi minulla kuin tuolla joukkueella. Vastustajan vahvuudella on tietysti merkitys siihen, miten se itseluottamus tuhoutuu, näki Virta lehdistötilaisuudessa.

Virran mukaan henkinen puoli on iso ongelma. Hän nosti esiin myös johtavien pelaajien merkityksen.

- Jos on fyysisesti lähtökohtaisesti heikompi, kun pelataan kuitenkin mestareita vastaan. Meidän pelaajat voitte käydä läpi. Mutta se että ollaan henkisestikin ollaan (heikompia), niin se on asia, mikä huolettaa eniten. Olen koittanut puolustella noita pelaajia erinäköisillä systeemeillä mediassa ja luoda aikaa tähän tarinaan. Mun mielestä tuo on anteeksiantamatonta… Siellä on kuitenkin muutama vähän kalliimpikin pelaaja, jotka on liidereiksi hankittu, niin ei tässä millään muotoa voi päästää siitä vastuusta, että tuo joukkue hengittäisi joukkueena.

Virta toki myönsi, että lopulta vastuun kantaa ihmisten silmissä päävalmentaja.

- Totta kai niin kuin lajiin kuuluu, niin se on aina valmentajan vika. Valmentaja valmisti joukkueen varmaan väärin. Otetaan siitäkin piikkiä.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!