Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Ville Peltonen kummasteli tuomaritoimintaa - "Sitä pitää kysellä sitten tuomaritarkkailijalta"

21.10.2021 - 22:40:00


HIFK hyvästeli torstai-iltana Tampereen Hakametsän, kun se kävi hakemassa 2-1-voiton Tapparasta pitkän kaavan kautta.

HIFK:n lähtökohta oli otteluun selvä. Vuonna 1965 avattu Hakametsä haluttiin hyvästellä tyylillä.

- Kyllähän se oli tietysti Hakametsän jäähyväiset. Haluttiin jäädä historiaan ja ottaa täältä viimeisestä pelistä voitto. Tällä paikalla on merkitys myös IFK:n historiassa, sillä täällä ollaan ensimmäistä mestaruuskannua nosteltu, HIFK:n päävalmentaja Peltonen muistutti.

- Upea taistelu kaikenkaikkiaan. Pelattiin ihan hyvinkin, mutta ottelun edetessä Tappara sai kyllä otetta. Hyvää puolustamista, alivoimapelaamista ja aivan loistava maalivahtipeli "Gartsilta". Upea ja sitkeä esitys jätkiltä, Peltonen kiitteli.

Kun HIFK ja Tappara kohtaavat, on vaatimustaso aina ihan tapissa kaukalossa.

- Kyllä me tiesimme, että tulee kova peli. Meillä on ollut hyviä vääntöjä Tapparaa vastaan. Yksi harjoituspeli ja yksi Liiga-peli. Upeaa lätkää oli pitkän matkaa. Vähän meidän kiekollinen pelaaminen jäi ohueksi lopussa, mutta hienot kaksi pinnaa. Totta kai olemme tyytyväisiä siihen, Peltonen sanoi.

HIFK:n leiriä kuumensi yksi tilanne, missä Tappara-vahti Christian Heljanko pelasi alueensa ulkopuolella kiekkoa. Se ei ole enää Liigan uuden säännön mukaan sallittua.

- Katko oli päällä, niin he (tuomarit) eivät suostuneet sitä päätöstä tekemään. Sitä täytyy sitten kysellä erotuomaritarkkailijoilta ja Rönniltä. Katsotaan mikä heidän vastauksensa on, mutta meidän mielestä se olisi ollut jäähy, Peltonen sanoi.

HIFK pelasi vuorokauden sisään kahdesti Hakametsässä. Tuloksena oli rankkaritappio Ilvekselle ja rankkarivoitto Tapparasta. Seuraavaksi HIFK:n matka jatkuu Ouluun Kärppien vieraaksi viikonloppuna.

- Kyllä tällä voitolla on hyvä jatkaa meidän matkaa, Peltonen sanoi.

Teksti: Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!