Pekka Virta ja SaiPa karussa tappioputkessa – ”Ilmestyy aina ne samat kivenheittäjät”

8.12.2021 - 23:14:00


Pekka Virta juhli viime keväänä Lukon päävalmentajana Suomen mestaruutta. Nyt Virta elää toisenlaisessa tilanteessa siirryttyään SaiPan valmentajaksi.

Keskiviikkona Tampereella SaiPa hävisi Tapparalle maalein 2-4. Tappio oli SaiPalle jo yhdeksäs perättäinen.

- Tavoitteena on koko ajan pelata parempaa jääkiekkoa. Jonkin näköinen käsitys siitä pelistä on vielä, vaikka tässä vielä opastetaan. Viimeiset 16 vuotta, aina silloin kun hävitään, ilmestyy ne samat kivenheittäjät, kommentoi Virta lehdistötilaisuudessa viitaten pitkään valmentajauraansa, jonka aikana on kohdannut toisinaan paljonkin kritiikkiä.

SaiPa antoi Tapparalle ihan hyvää vastusta, mutta sortui muutamiin helppoihin virheisiin, joihin peli ratkesi.

- Tänään oli paljon hyvää, joskin huonoja maaleja omaan päähän. Vähän väkisin yrittämistä siinä kohtaa, kun oltiin johdossa, Virta sanoi.

Virran mukaan kaikki hänen joukkueeseensa tulleet pelaajat eivät ole sisäistäneet SM-liigan vaatimuksia. Nuoria suomalaispelaajia tämä ei koske.

- Tulee uusia pelaajia ja SM-liiga on kuitenkin aika kova sarja. Fyysinen on. Tohon liikkuvaan junaan on aika vaikea hypätä. Hieno asia on, että nuo nuoret Suomi-pojat näyttää luonnetta ja osaamistaan, jonka varaan SaiPan on hyvä rakentaa tulevaa.

SaiPa pelaa lauantaina Lappeenrannassa sarjajohtaja TPS:ää vastaan. Virta on vakuuttunut, että sen ottelun hänen joukkueensa voisi voittaa.

- Ei me sarjataulukkoa katsota, eikä nää erot joukkueiden välillä niin suuret ole. Kaikki joukkueet ovat voitettavissa ja kaikille voi hävitä huonoilla ratkaisuilla. Peli kerrallaan ja asiat perspektiiviin. Tuleva vahvasti mielessä.

Virta on valmentanut SM-liigassa 16 vuoden ajan. Hän on ennenkin noussut aallonpohjien jälkeen ja pystynyt voittamaan valmentajana Suomen mestaruudenkin.

- Se, että tulos on näin huono, ei se ollut tarkoituksena, mutta ei sitä mihinkään poiskaan saa. Nyt mitataan ne, ketkä kaikki tässä bisneksessä on ylipäätään pysyneet vähän kauemmin. Ne ei anna periksi ihan heti, hän sanoi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Advertising: Find here the best gaming links and sports live streams

 

 

 

 

 


 

 

 

Jaakko Hännisen selkä kramppasi

28.01.2022 20:09:45