Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Toronto hankki Phil Kesselin

19.09.2009 - 8:56:40

Toronto Maple Leafsin toimitusjohtaja Brian Burke jatkoi joukkueensa uudistamista perjantaina. Koko kesän jatkunut huhumylly sai vihdoin päätöksensä, kun Burke suostui antamaan Boston Bruinsille kaksi ensimmäisen kierroksen varausvuoroa (2010, 2011) ja yhden toisen kierroksen varausvuoron (2010) hyökkääjä Phil Kesseliä vastaan. Kessel laittoi samalla nimensä viiden vuoden mittaiseen sopimukseen.

Viime kaudella 36 maalia tehnyt Kessel oli vapaa agentti eivätkä neuvottelut ensi kuussa 22 vuotta täyttävän yhdysvaltalaislaiturin ja palkkakatto-ongelmien kanssa painiskelevan Bostonin välillä sujuneet.

Toronto joutui antamaan kaupassa ison palasen tulevaisuudestaan. Burke, joka on myös USA:n olympiajoukkueen lopullinen valitsija, halusi kuitenkin Kesselin Leafs-paitaan.

- Hän on vapaa agentti, joka olisi voinut mennä muuallekin. Hän halusi kuitenkin tehdä sopimuksen meidän kanssa. Uskon, että hän on tärkeä hankinta meille, Burke kertoi kanadalaiselle TSN-kanavalle.

- Hinta on kova, mutta uskon, että tämä on meiltä järkevä veto. Hän on nuori pelaaja, ei vielä edes 22-vuotias, Burke jatkoi.

Kessel saalisti viime kaudella pelaamissaan 70 ottelussa tehot 36+24=60. Hän sijoittui NHL:n maalipörssissä jaetulle sijalle 12. Aivan heti Maple Leafs -fanit eivät kuitenkaan pääse näkemään uusinta pelaajaansa, sillä Kessel on sivussa olkapääleikkauksen takia marraskuun puoliväliin saakka.

TSN:n mukaan Kessel laittoi nimensä viiden vuoden paperiin, joka on yhteisarvoltaan $27 miljoonaa.

Boston varasi Kesselin kesän 2006 draftissa numerolla viisi. Häntä ennen huudettiin Erik Johnsonin, Jordan Staalin, Jonathan Toewsin ja Nicklas Bäckströmin nimet eli tuon kesän varaustilaisuuden kärki on tuottanut loistavia pelaajia NHL:aan.

Kessel on edustanut USA:ta vuosien 2006, 2007 ja 2008 MM-kisoissa sekä vuosien 2005 ja 2006 nuorten MM-kisoissa. Hän oli luonnollisesti mukana myös USA:n olympialeirin kokoonpanossa aikaisemmin tänä kesänä.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

George Russell: "Tämä on hullua"

25.09.2021 16:50:22