KOLME UUTTA TARJOUSTA JOKA PÄIVÄ
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Arvio: Auston Matthews vie Calder Trophyn Patrik Laineen nenän edestä

20.3.2017 - 21:10:12


Kun NHL:n runkosarjaa on jäljellä runsaat kymmenen kierrosta, kamppailu parhaan tulokkaan pystistä Calder Trophysta on avoin tapaus.

Kärkiehdokkaat ovat olleet alusta asti Winnipeg Jetsin Patrik Laine ja Toronto Maple Leafsin Auston Matthews. Pisteissä Laine on edellä (33+27=60), mutta Matthews seuraa neljän pisteen päässä (32+24=56).

Erikoiseksi tilanteen tekee se, että Laine ja Matthews ovat molemmat kylmässä putkessa. Pisteitä ei liikene niin kuin aikaisemmin kuluvalla kaudella, vaikka joukkueet (varsinkin Maple Leafs) taistelevat pudotuspelipaikasta kynsin hampain.

Laineen kaudessa yksi hämmästyttävimmistä ulottuvuuksista on suoritusvarmuus. Hänen ottelukohtainen pistekeskiarvonsa ei ole notkahdellut suuresti (katso yllä oleva grafiikka). Alkupiikin tuo avausottelu, jossa Laine viimeisteli tehot 1+1. Hänen pistekeskiarvonsa sunnuntain pelin jälkeen on 0,94. Matthewsin vastaava on 0,80.

Laineen Jetsillä on 10 ottelua jäljellä, Matthewsin Maple Leafsilla 12. Kun pistetehtailijoita seurataan, kuvassa on vielä myös Matthewsin seurakaveri Mitch Marner (17+38=55).

Tulokaskisan musta hevonen on Pittsburgh Penguinsin maalivahti Matt Murray. Hän on myös porukan ansioitunein: hän on jo voittanut Stanley Cupin. Murray on tulokas, koska hän ehti pelata viime kauden runkosarjassa vain 13 ottelua.

Tulokasmaalivahtien joukossa Murray on täysin ylivoimainen. Hän on startannut 40 ottelussa ja saavuttanut 27 voittoa (kakkosena on Nashville Predatorsin Juuse Saros kahdeksalla voitolla). Murrayn maalikeskiarvo on 2,41 ja torjuntaprosentti 92,3.

Arvio: Calder Trophy -finalisteiksi valitaan Laine, Matthews ja Murray. Matthewsin pohjoisamerikkalaisuus ja pelipaikka (keskushyökkääjä) ovat valtteja, jos hän ja Laine päätyvät suurin piirtein samoihin tehopisteisiin. Jetsin kausi uhkaa lässähtää, mikä syö Laineen mahdollisuuksia. Maple Leafs taas kisannee tiukasti runkosarjan loppuun asti. Se motivoi Matthewsin esittämään parastaan: amerikkalaisteini löytää tasonsa, tekee tarvittavat pisteet ja ottaa kesällä Calder Trophyn haltuunsa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fulham nousi Valioliigaan

26.5.2018 21:10:01