COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

"Ylivoimaisesti paras pelaaja, jonka kanssa olen koskaan pelannut" - veljekset Teemu ja Paul yhdessä Hockey Hall of Fameen

14.11.2017 - 08:24:27


Teemu Selänteestä tuli maanantaina virallisesti toinen Hockey Hall of Fameen eli jääkiekon kunniagalleriaan päässyt suomalaispelaaja. Kunnian saivat samaan aikaan pelaajien kategoriassa Paul Kariya, Mark Recchi, Dave Andreychuk ja Danielle Goyotte.

Seremonia pidettiin tuttuun tapaan Torontossa. Uudet Hockey Hall of Famen jäsenet pitivät perinteisen puheen.

Selänteellä oli nuorena tavoitteita ja unelmia, jotka tuntuivat ensin kaukaisilta, mutta toteutuivat sitten yllättävän nopeasti.

- Tavoitteeni oli pelata Suomen korkeimmalla sarjatasolla, unelmani oli pelata maajoukkueessa ja fantasiani oli NHL. NHL tuntui liian kaukaiselta. En uskonut pääseväni koskaan sinne, mutta kaikki nuo asiat tapahtuivat todella, todella nopeasti, Selänne kertoi Hall of Fame -puheessaan NHL:n verkkosivujen mukaan.

Selänne teki NHL:n maali- ja piste-ennätyksikseen jääneet lukemat heti unohtumattomalla tulokaskaudellaan 1992-93. Rakkaimmat muistot hänellä on kuitenkin pelaamisesta Kariyan kanssa. Tutkapari teki tuhoisaa jälkeä Anaheimissa 1996-2001.

- On yksi jätkä, jota haluan aina kiittää. Se on tämä jätkä Paul Kariya. Ylivoimaisesti paras pelaaja, jonka kanssa olen koskaan pelannut. Olen oppinut niin paljon sinulta, Selänne kiitteli.

Kariya vastasi kohteliaisuuteen.

- Teemu, jos en olisi saanut tilaisuutta pelata kanssasi, niin en yksinkertaisesti seisoisi tässä tänään. Me tulemme aina olemaan veljeksiä, tässä elämässä ja seuraavassa, Kariya sanoi.

Kariya kiitteli häntä auttaneita ihmisiä aina lapsuusaikaiseen valmentajaan, joka oli opettnut visualisointia.

- Koko loppu-urani ajan vietin lukemattomia tunteja silmät kiinni. Kuvittelin mielessäni olevani Wayne Gretzky, joka tuli maalin takaa ja petasi paikan Jari Kurrille. Tai olin Brett Hull, joka lämäsi suoraan Adam Oatesin rystysyötöstä, Kariya kertoi.

Kariya kiitteli myös Steve Rucchinia, joka vaikutti saamaan aikaan Anaheimissa.

- Steve Rucchinille, joka oli sentterini yhdeksän kauden ajan, kiitos siitä, että teit kaikkia niitä asioita, joita minä en osannut tehdä kaukalossa. Kuten karvaamista, kulmapeliä tai puolustuspeliä, vain muutamia mainitakseni, Kariya veisteli.

Jari Kurri oli ensimmäinen suomalainen pelaaja Hockey Hall of Famessa. Kurri sai kunnian vuonna 2001.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!