KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

TPS jännittää "kasvattinsa" NHL-debyyttiä - "Olen erittäin iloinen hänen puolestaan"

22.2.2018 - 23:15:47


Jääkiekkomaalivahti Aleksandar Georgijev saa ensimmäisen NHL-pelin vyölleen ensi yönä Suomen aikaa klo 2.30. 22-vuotias Georgijev pelasi Tepsissä kaudesta 2014-2015 aina viime kauteen asti. Hän oli mukana esimerkiksi voittamassa A-nuorten Suomen mestaruutta keväällä 2015. Georgijev siirtyi New York Rangersin riveihin kesällä 2017.

Venäläisbulgarialainen maalivahti osallistui viime kesänä New York Rangersin tulokasleirille. Leiri sujui Georgijevin osalta niin hyvin, että Rangers tarjosi tälle kolmen vuoden tulokassopimusta. Hän tarttui tarjoukseen ja Turun jokirannat vaihtuivat New Yorkin suuriin valoihin.

Tällä kaudella Georgijev on pelannut AHL:ssa Rangersin farmijoukkue Hartford Wolf Packin riveissä 31 ottelua. Torjuntaprosentti hänellä on 90,8 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,97.

Torstain ja perjantain välisenä yönä Turussa kannuksensa ansainnut veräjänvahti saa ensimmäisen NHL-starttinsa. New York Rangers kohtaa Montréal Canadiensin vieraskentällä Suomen aikaa klo 2.30.

TPS:n urheilutoimenjohtajalla Antero Niittymäellä on monia muistoja taalajäiltä. Ensimmäinen ottelu on jäänyt mieleen.

– Jonkun verran oli tietenkin perhosia vatsasssa, mutta ei nyt sen enempää, kuin ekassa Liigapelissä tai ekassa maaottelussakaan, Niittymäki sanoo TPS:n tiedotteessa.

Turussa seurataan innoissaan nuorta vahtia

Erityisen innoissaan Georgijevin ensimmäisestä NHL-pelistä on hänen entinen valmentajansa ja nykyinenkin TPS:n maalivahtivalmentaja Fredrik Norrena.

Norrenan ja Georgijevin yhteinen tarina ulottuu jo useamman vuoden taakse. Georgijev nimittäin saapui Suomeen 18-vuotiaana juuri Norrenan kutsumana.

– Olen erittäin iloinen hänen puolestaan. Kova työ palkitaan, Fredrik Norrena kannustaa kasvattiaan.

Lähde: HC TPS:n tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tehokas Venäjä murskasi Leijonat

16.12.2018 18:20:25