VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Winnipeg tarvitsee toisen aallon tehot – Laineen kolme huolta ja kolme toivonkipinää

17.5.2018 - 21:04:39


Vegas Golden Knights etenee NHL:n läntisen konferenssin mestariksi ja Stanley Cupin finaaliin, ellei Winnipeg Jets saa pian merkittäviä apuja maalitykki Patrik Laineelta.

Kuuteen viime otteluun Stanley Cupin pudotuspeleissä Laine on onnistunut vain kerran maalinteossa. Koko playoff-keväältä osumia on neljä ja otteluita 15.

Jetsin ja Laineen huolenaiheet ovat seuraavat.

1. Laineen oma peli ei ole parhaassa kuosissaan, ja onnikin kieltäytyy kääntymästä. Keskiviikkoisessa ottelussa Laineen kova kuti osui kerran tolppaan, mutta tuskalliseksi käyvä maalivaje jatkui. Huolestuttavia hetkiä koettiin muutenkin. Laineen kiekonmenetykset tuottivat Vegasille parikin maalintekopaikkaa.

2. Ketjukaveri Nikolaj Ehlers on ollut tehoton, mutta hänen loukkaantumisensa järkyttää Jetsin balanssia. Laineen, Paul Stastnyn ja Brandon Tanevin vitja esiintyi vaisusti.

3. Jets aloitti ottelusarjan voitolla, mutta Vegas on kääntänyt sarjan kulun. Vegas voitti Winnipegissä 3-1 ja kotonaan 4-2.

Hyvät näkymät tuovat kokonaistilanteen tasoihin.

1. Laineen taidot eivät ole kadonneet minnekään. Onni odottaa kääntymistään. Suomalaishyökkääjä painaa sata lasissa, ja on vain ajan kysymys, milloin verkko heilahtaa Vegasin maalivahdin Marc-Andre Fleuryn takana.

2. Keskiviikkoisen ottelun loppupuolella momentum vierähti isosti Jetsin puolelle. Varsinkin kolmannen erän pommitus oli sitä luokkaa, että Vegasin voitto oli pienimuotoinen ihme. Jetsin ykköshyökkääjä Mark Scheifele on hirmukunnossa. Hyvä alku ja nopea avausmaali neljännessä ottelussa enteilisivät Jetsille murskavoittoa Las Vegasissa.

3. Jetsin potentiaali on korkeampi kuin Vegasin. Tilanteesta 1-2 nouseminen sarjan voittoon ei ole kikka eikä mikään, jos joukkue löytää voittokiiman ja saa Laineen johdolla toisen aallon tehot esiin.

Läntisen konferenssin finaalisarjan neljäs ottelu pelataan Las Vegasissa Suomen aikaa varhain lauantaina.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!