NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Patrik Laineen NHL-kausi ei saanut arvoistaan päätöstä

21.5.2018 - 19:12:34


Jääkiekkoilija Patrik Laineen NHL-kausi Winnipeg Jetsissä oli jälleen erinomainen. Se ei saanut kuitenkaan arvoistaan päätöstä.

Jetsin taival Stanley Cupin pudotuspeleissä päättyi tappioon Vegas Golden Knightsille. Vegas vei läntisen konferenssin finaalisarjan selvästi, voitoin 4-1.

Laineen toinen NHL-kausi lähti sensaatiomaiseen lentoon, kun Paul Stastny oli hankittu St Louis Bluesista hänen keskushyökkääjäkseen helmikuun lopussa. Runkosarjan 20 viimeisellä kierroksella Laine oli joukkueensa tuotteliain pelaaja pistein 13+6=19.

Pudotuspelit alkoivat hyvin. Laine teki Minnesota Wildia vastaan nopeasti kaksi maalia. Ne tosin jäivät hänen viimeisikseen tasa- tai täysin kentällisin pelattaessa: viimeiset 15 pudotuspeliottelua menivät tyystin ilman vastaavia osumia.

Laineen pistesaldoksi pleijareista tuli 5+7=12. Neljä joukkuetoveria pystyi parempaan. Esimerkiksi ykkössentteri Mark Scheifele (14+6=20) teki enemmän maaleja kuin Laine yhteispisteitä.

Winnipegin putoaminen johtui Laineen ketjun suhteellisesta tehottomuudesta, mutta vain osin. Hasseja tapahtui niin puolustuksessa kuin maalivahti Connor Hellebuyckin pelaamisessa. Ratkaisupeleissä Laineen tilannekovuus oli kaukana optimaalisesta.

Kauden trendi osoitti, että Laine, 20, on vasta kehittymässä NHL:n kiintotähdeksi. Jetsillä on kasassa joukkue, joka on luotu menestymään pitkällä aikavälillä. Se antaa suomalaishyökkääjälle kaikki eväät valoisalle tulevaisuudelle.

Patrik Laineen NHL-tilastoja 2017–2018

Runkosarja (Paul Stastnyn hankinnan jälkeen):

20 ottelua, 13+6=19 (joukkueen 1.)
Pistekeskiarvo/ottelu: 0,95
Corsi: +21 (joukkueen 13.)

Pudotuspelit:

17 ottelua, 5+7=12 (joukkueen 5.)
Pistekeskiarvo/ottelu: 0,71
Corsi: +29 (joukkueen 10.)


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!