NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

"Tulee olemaan jännittävää katsoa hänen taistelevan NHL-paikasta" - Flamesilla kovat odotukset Juuso Välimäen suhteen

12.6.2018 - 09:55:59


Jääkiekon NHL-liigajäillä saatetaan nähdä ensi kaudella uusi ja nuori suomalaispuolustaja. Juuso Välimäen uskotaan taistelevan paikasta Calgary Flamesin takalinjoilla.

Calgary varasi Välimäen viime kesän NHL-draftin ensimmäisellä kierroksella numerolla 16. Rapakon takaisten tietojen mukaan vuoden 2016 U18-maailmanmestari oli jo viime syksynä lähellä napata paikan Flamesin takalinjoilta. Ensi syksynä se on melkein jo oletusarvo.

- Odotan hänen todella taistelevan paikasta Flamesissa nopeasti. Tulee olemaan jännittävää katsoa hänen kilpailevan NHL-paikasta, Calgaryn apulais-GM Craig Conroy hehkutti seuran verkkosivuilla.

Välimäki on edustanut viimeiset kolme vuotta WHL-junioriliigan Tri-City Americansia. Ilveksen junioreissa aikanaan pelannut puolustaja esiintyi päättyneellä kaudella WHL:n runkosarjassa vain 43 ottelussa. Hän oli välillä loukkaantuneena ja vietti myös aikaa Nuorten Leijonien kapteenina MM-jäillä.

Lokakuussa 20 vuotta täyttävä Välimäki laittoi ison vaihteen päälle WHL:n pudotuspeleissä tänä keväänä. Hän saalisti 12 ottelussa 4+13=17 tehopistettä.

- Välimäellä on miehen kroppa. Hän on loistava luistelija, jolla on hyökkäysvaistoa. On hauska katsoa jätkiä, jotka ovat hyviä ammattilaisia ja hyviä ihmisiä. Hän ajattelee vain joukkuetta ja voittamista, kyse ei ole hänestä itsestään, Conroy kehui.

Calgaryn harjoitusleirillä on uusi komentaja ensi syksynä. Flames palkkasi huhtikuussa päävalmentajaksi Bill Petersin, joka luotsasi viime kaudella Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen Carolina Hurricanesia.

- Kun kuulee, mitä Bill Peters haluaa puolustukseltaan, niin se on Juuso Välimäki. Se todella on, Conroy intoili.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!