NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

"Aivan kuin jokainen olisi voittanut lotossa" - Capitals toi mestaruusparaatin USA:n pääkaupunkiin 26 vuoden tauon jälkeen

13.6.2018 - 06:42:32


Washington Capitals juhli jääkiekon NHL-liigan Stanley Cup -mestaruutta viimeisen kerran yhdessä tiistaina. Juhlat huipentanut mestaruusparaati keräsi Washington Times -lehden mukaan USA:n pääkaupungin kaduille yli 100,000 ihmistä. Kyseessä on tosin karkea arvio, sillä viranomaiset eivät anna tarkkoja lukuja.

Mestaruusjuhlat olivat Capitalsille ensimmäiset. Seura aloitti NHL-jäillä kaudella 1974-75.

- Aivan kuin jokainen olisi voittanut lotossa tänään, eräs 44-vuotias Capitals-fani totesi Washington Timesille.

Katso video paraatista:

http://www.nhl.com/capitals/video/fans-celebrate-capitals-at-parade/t-277437440/c-60583803

Capitals ei ole perinteisesti ollut suomalaisjoukkue eikä nytkään mukana ollut yhtään sinivalkoista. Muuten joukkue oli kansainvälinen kuin USA:n pääkaupunki.

- Meillä on yhdysvaltalaisia, meillä on kanadalaisia, meillä on ruotsalaisia, meillä on tanskalaisia, meillä on venäläisiä, meillä on tshekkejä, meillä on australialaisia (Nathan Walker), meillä on tulokkaita, meillä on veteraaneja ja meillä on hyviä ihmisiä. Kuulostaa aivan D.C.:ltä ja D.C.:n yhteisöltä, Capitalsin päävalmentaja Barry Trotz julisti.

Puolustaja Timo Blomqvist on ollut ainoa pitkäaikaisempi suomalainen Capitals-pelaaja. Esa Tikkanen piipahti Washingtonissa keväällä 1998 ja oli mukana Capitalsin ainoassa aikaisemmassa Stanley Cup -finaaliesiintymisessä, joka päättyi tappioon Detroit Red Wingsille.

Ensi kaudella Capitals-paidassa saatetaan nähdä suomalaisväriä. Washington solmi toukokuun alussa kahden vuoden sopimuksen hyökkääjä Juuso Ikosen kanssa.

Mestaruutta on Washington D.C.:ssä odotettu pitkään. USA:n pääammattilaisliigojen (NHL, amerikkalaisen jalkapallon NFL, koripallon NBA ja baseballin MLB) joukkueista edellisen kerran oli juhlinut NFL:n Washington Redskins 1992.

Capitals aikoo luonnollisesti juhlia myös ensi vuonna.

- On ollut paljon eri huutoja. On ollut "Let´s Go Caps", on ollut "Me haluamme Cupin", on ollut "Me saimme Cupin". Meillä on uusi huuto teille: "Peräkkäiset Cupit", hyökkääjä T.J. Oshie villitsi kansaa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Super-Kiviranta! Leijonat johtoon

19.5.2019 21:34:26