NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Vatanen uskoo NHL-potentiaaliin – ”Nuoret eivät tule ujostelemaan, vaan ottamaan paikan saman tien”

25.9.2018 - 18:22:39


NEW YORK. NHL-joukkue New Jersey Devilsin meno on ollut yhtä hakemista harjoitusotteluiden kaudella. Joukkueen avainpuolustaja Sami Vatanen odottaa Devilsin kuitenkin löytävän vahvuutensa.

Maanantaina New Yorkin tarunhohtoisessa Madison Square Gardenissa kotijoukkue Rangers kukisti Devilsin jatkoajalla 4-3.

– Yritetään nyt päästä siihen rytmiin, jossa oltiin viime kaudella. Ihan samoja asioita käydään läpi. Kyllä tästä vielä päästään hommaan sisään, Vatanen jutteli heti matsin jälkeen Gardenin pukukopissa.

Viime kaudella Devils nousi New Yorkin seudun NHL-joukkueista kirkkaasti parhaaksi. Se eteni ainoana Stanley Cupin pudotuspeleihin ja antoi vielä kovan vastuksen Tampa Bay Lightningin tähtinipulle.

– Ei mitään muuta tavoitetta voi olla nyt kuin mennä taas pudotuspeleihin. Koitetaan parantaa siitä, mihin viime vuonna jäätiin.

– Uskon, että meillä on nyt vielä enemmän potentiaalia. Nuoret kaverit ovat kokeneet yhden vuoden lisää. Totta kai haasteita tulee, ja työntekoa vaaditaan aika paljon, että pystytään kehittymään. Ihan hyvät näkymät minun mielestäni.

Ty Smith, tuleva huippupakki

NHL Draftin 2017 ykkösnimi, sveitsiläinen hyökkääjä Nico Hischier, kehittyi heti avauskaudellaan näyttävästi. Menneenä kesänä Devilsin ensimmäinen varaus oli puolustaja Ty Smith. Treenipeleissä hän on pelannut välillä Vatasen parina. Vatasta hieman naurattaa ajatus, että Smith on syntynyt vuonna 2000.

– Nuori kaveri tosiaan, mutta hyvältä näyttää! Tosi varman näköistä tekemistä, kiekollinen pakki. On ollut ilo seurata hänen pelaamistaan.

– Nuorissa on vähän nykyään sellainen juttu, etteivät he tule tänne ujostelemaan, vaan ottamaan sen paikan saman tien.

Devilsin päävalmentaja John Hynes odottaa Smithiltä paljon, vaikkei NHL-paikasta heti ensimmäisellä kaudella ole mitään takeita.

– Hänellä on peliälyä, ja hän säilyttää rohkeutensa paineen allakin. Vaikka Rangers-pelissä vauhti oli kovaa ja taklaukset rajuja, hän sopeutui hyvin. Hänen on hyvä nyt saada nähdä, millaista painetta tällä tasolla tulee, Hynes analysoi.

NHL:n runkosarjan Devils aloittaa 6. lokakuuta Göteborgissa ottelulla Edmonton Oilersia vastaan.

Pasi Tuominen, New York


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marc Marquez juhli MotoGP:ssä

16.6.2019 17:09:48

 

 

Fernando Alonso voitti Le Mansin

16.6.2019 17:04:30