NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kasperi Kapanen ottaa kantaa kuumaan NHL-puheenaiheeseen – “Entisen pomon aikana ei saanut olla edes partaa tai pitkiä hiuksia”

11.1.2019 - 18:15:36


NEWARK, NEW JERSEY. Toronto Maple Leafsin NHL-organisaation toimintakulttuuri ei tuota päänvaivaa hyökkääjä Kasperi Kapaselle.

Seurakulttuuri ja erityisesti sen asettamat rajoitteet nousivat torstaina suureksi NHL-puheenaiheeksi. Columbus Blue Jacketsin seurajohtaja Jarmo Kekäläinen hyllytti huippumaalivahti Sergei Bobrovskin. Venäläismaalivahti oli rikkonut vaadittuja ”arvoja ja odotuksia”.

NHL-seuroissa, kuten missä tahansa työyhteisöissä, kaikki perehdytetään työpaikan tavoille. Maple Leafs kuuluu maailman tunnetuimpiin jääkiekkoseuroihin, joten julkisuuskuva on tärkeä. Kapanen suhtautuu tyynesti Maple Leafsin käyttäytymissääntöihin.

– Eivät ne missään nimessä ole rajoittavia. Minulla ei ole mitään ongelmaa. Kaikki osaavat käyttäytyä kuin ammattilaiset, Kapanen sanoi torstaina New Jerseyn Newarkissa.

Maple Leafs oli juuri voittanut New Jersey Devilsin maalein 4-2. Prudential Centerin pukukopissa jutteli tyylikkääseen, vihreään pukuun sonnustautunut nuorimies. Pipon alta luikertelivat veikeät hiuskiehkurat. Parranalkuakin näkyi. Viime kaudella vastaava staili ei olisi ollut mahdollinen.

– Entisen GM:n aikana ei saanut olla partaa tai pitkiä hiuksia. Piti olla siistin näköinen, Kapanen naurahti viitaten vanhaan konnaan, Lou Lamorielloon.

– Sen ymmärsi, ja siihen oli respektit. Mutta nyt kun on uusi GM (vain 33-vuotias Kyle Dubas), saa kasvattaa hiukset ja sen sellaista. Käy minulle paremmin, vähän hauskempaa se on näin.

Sopimusvääntöä

Bobrovskin tapauksessa on kyse enemmän rahasta kuin ulkonäöstä. Venäläismaalivahti kieltäytyi kesällä Columbuksen tarjoamasta jatkosopimuksesta. Maple Leafsilla oli kesällä ja syksyllä vastaava tilanne ruotsalaishyökkääjä William Nylanderin kanssa.

Häiritsikö se työrauhaa Torontossa?

– Ei minun mielestäni. Tietysti haluttiin Nylander takaisin. Tiedettiin, että asema oli sekä hänelle että seuralle vaikea. Viime sekunneillehan se meni. Mutta hienosti osapuolet osasivat hoitaa tilanteen. Kiva, että kaveri on taas joukkueessa.

Sopimukseton Nylander ei pelannut alkukaudella. Jatkopahvi syntyi vihdoin joulukuun 1. päivänä, muutamaa minuuttia ennen deadlinea.

Torontossa siis kaikki hyvin; miehet ovat vahvuudessa ja peli kulkee. Maple Leafsin tililtä löytyy 28 voittoa. Enemmän koko NHL:ssä on vain Tampa Bay Lightningilla.

Jääkiekkohullu kotikaupunki

Kapanen päätyi Torontoon pienen mutkan kautta. Pittsburgh Penguins varasi ”Kassun” NHL:ään, ja Phil Kessel -kaupan myötä suomalaispeluri siirtyi Maple Leafsin organisaatioon. Pittsburghissa Kasperi ei ehtinyt pelata. Se ei jäänyt kaivelemaan, sillä mies viihtyy kiekkokahjossa kotikaupungissaan.

– Rakastan kyllä sitä menoa! En ollut Torontossa hirveästi käynyt, joten en oikein osannut odottaa mitään. Mutta onhan se huikea paikka. Fanit ovat hulluja, ja markkinointia tehdään paljon, Kapanen selventää.

– Jos mennään vaikka Floridaan pelaamaan, hallissa on enemmän Leafsin kuin Panthersin faneja. Vähän kyllä kertoo, millainen kiekkokaupunki Toronto on.

Maple Leafsin kausi jatkuu kotiotteluilla Boston Bruinsia ja Colorado Avalanchea vastaan.

Pasi Tuominen
Newark, New Jersey


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

FC Lahdella kauden vaikein ottelu

18.6.2019 22:34:55