NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Pikkuleijonat tietävät haasteen kovuuden, mutta uskovat itseensä - "Siitä tulee hauskaa"

24.4.2019 - 06:10:12


Suomi avasi vihdoin voittotilinsä jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa tiistaina. Pikkuleijonat jyräsi alkulohkovaiheen viimeisessä ottelussaan Sveitsin peräti 12-0.

Suomi oli hävinnyt kolme ensimmäistä otteluaan. Tiistain voitto toi jatkopaikan. Tappio olisi tiennyt Pikkuleijonille karsintapelejä.

– Turnauksen alku ei ollut sitä mitä halusimme. Teimme tämän itsellemme vaikeaksi, mutta nyt kaikki on taas mahdollista. Seuraavan ottelun voittamalla olemme jo mitalipeleissä, Suomen hyökkääjä Leevi Aaltonen sanoi Leijonat.fi-verkkosivustolla.

Suomi kohtaa neljännesfinaaleissa USA:n, joka voitti alkulohkossaan kaikki neljä ottelua yhteismaalierolla 31-10.

– Lähdemme USA-otteluun ehkä vähän haastajina, mutta uskon, että pystymme kaatamaan heidät. USA:lla on todella kamppailukova joukkue, joka luistelee tosi hyvin. Voitto ei tule helpolla, joudumme tekemään kovasti hommia, Sveitsiä vastaan hattutempun tehnyt Patrik Puistola ennakoi.

USA:lla on turnauksen pistepörssissä kolmoisjohto. Cole Caulfield (11+2=13) on ykkösenä, superlupaus Jack Hughes (5+7=12) toisena ja Matthew Boldy (3+8=11) kolmantena.

- Neljännesfinaaliottelusta tulee vaikea. USA on hyvä joukkue. He luistelevat paljon ja heillä on taitavia pelaajia, joten meidän täytyy olla varuillamme ja valmiina. Meidän täytyy pelata parastamme, jos aiomme voittaa heidät. Siitä tulee hauskaa, Suomen hyökkääjä Anton Lundell paalutti Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n verkkosivuilla.

Suomi ja USA kohtaavat torstaina klo 16.30.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!