NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

"Eihän sitä halua farmiin, kun on päässyt NHL:n makuun" - Juuso Välimäki kasvoi pelaajana monivaiheisen kauden aikana

24.4.2019 - 09:15:09


Suomalaisen jääkiekon huippulupauksiin lukeutuvan puolustaja Juuso Välimäen ensimmäinen ammattilaiskausi rapakon takana päättyi viime perjantaina. Välimäen Calgary Flames tippui jatkosta NHL-liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Välimäki pääsi pelaamaan Calgaryn kahdessa viimeisessä playoff-ottelussa ja saalisti myös ensimmäisen NHL:n playoff-tehopisteensä. Kokemus oli 20-vuotiaalle tamperelaiselle kaksipuolinen.

- No, ensinnäkin me hävisimme kummankin ottelun, jossa pelasin. Se tappion tunne jää takaraivoon. Se tunnelma oli puolestaan jotain, mitä en ollut kokenut aikaisemmin. Kun 20000 ihmistä huutaa niin kovaa kuin pystyy, niin se on mahtavaa. Tuota varten minä elän, se on paras tunne, Välimäki sanoi Calgaryn verkkosivuilla.

Calgary oli runkosarjassa NHL:n Läntisen konferenssin paras joukkue. Colorado Avalanche laittoi kuitenkin tylysti Flamesin laulukuoroon voitoin 4-1.

- Runkosarjassa nähtiin kuinka hyviä me voimme olla, kuinka paljon hyviä pelaajia meillä on ja minkälaista jääkiekkoa pystymme pelaamaan. Emme olleet parhaimmillamme silloin kun sillä oli eniten merkitystä ja tarvitsimme sitä eniten. Se meidän pitää oppia. Jos me jokainen olemme pikkuisen parempia, niin pääsemme pitkälle, Välimäki analysoi.

Välimäki nappasi viime syksyn harjoitusleirillä paikan Calgaryn NHL-miehistöstä. Hän ehti pelata 22 ottelussa ennen kuin loukkaantuminen muutti kauden suunnan useiksi kuukausiksi.

- Olin todellä ylpeä ja iloinen siitä, että otin paikan NHL-joukkueesta. Sitten tuli iso takaisku loukkaantumisen muodossa. Se vei paljon aikaa kaudesta, mutta se kuuluu jääkiekkoon. Stocktonissa (Heat, Flamesin AHL-farmijoukkue) pelaaminen oli varmaan hyväksi minulle pitkällä tähtäimellä. Sain pelata valtavasti minuutteja ja kasvoin pelaajana.

Välimäen AHL-saldoksi muodostui 20 ottelua ja 4+10=14 pistettä. Himo takaisin NHL-jäille oli koko ajan kova. NHL-kutsu tuli lopulta huhtikuun alussa NHL:n runkosarjan loppumetreillä.

- Ei se ole helppoa, koska haluaa olla täällä (NHL:ssä). Eihän sitä halua missään vaiheessa joutua farmiin. Varsinkin kun pääsee NHL:n makuun. Saa tavallaan sen paremman ensin ja huonomman sen jälkeen. Joka päivä sitä himoaa takaisin. Mutta kuten sanoin, niin pitkällä tähtäimellä se oli varmaan hyväksi minulle.

Kahdesta asiasta Välimäki on ylpeä ensimmäisen ammattilaiskautensa jälkeen.

- Kovin moni ei varmaan uskonut, että mahdun (Flamesin NHL-)joukkueeseen. Se oli tavoitteeni koko kesän ajan ja sanoin sen ääneenkin. Ja tietenkin se, että pääsin pelaamaan NHL:n pudotuspeleissä.

Välimäki esiintyi yhteensä 24 runkosarjan NHL-ottelussa ja keräsi 1+2=3 tehopistettä.

Calgary varasi Välimäen kesän 2017 NHL-draftin ensimmäisellä kierroksella.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!