FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

”Aloin vaan hyppiä ja huutaa” – hurmoksellinen voitto sytytti Teuvo Teräväisen

25.4.2019 - 08:25:14


WASHINGTON, D.C. Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho kuuluivat Carolina Hurricanesin tähtiin Stanley Cupin pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ratkaisuottelussa. Canes voitti vieraissa Washington Capitalsin maalein 4-3. Lukemin 4-3 päättyi myös ottelusarja.

Sarjan voitto-osuma syntyi dramaattisimmalla mahdollisella tavalla: seitsemännen ottelun jatkoajalla. Brock McGinn ohjasi riemukkaan maalin toisessa jatkoerässä. Siitä pillastui viilipyttymäinen Teräväinenkin.

– Mahtavaa oli nähdä, että kiekko meni maaliin. Aloin vaan hyppiä ja huutaa, Teräväinen virnisti heti ottelun jälkeen Capital One Arenan pukukopissa.

– Aika uskomaton fiilis. Moni ulkopuolinen ei uskonut, että voitaisiin kaataa hallitseva mestari. Itse uskottiin siihen kuitenkin koko ajan. Tämä on hieno joukkue olla mukana.

Nousu ottelusarjan voittoon oli Hurricanesilta sankarillinen. Joukkue oli häviöllä voitoissa 0-2. Ratkaisuottelussakin Capitals johti 2-0 ja 3-1. Teräväinen teki Canesin toisen maalin.

– Näin kiekon tulevan ja taistelin siitä puolustajan kanssa. Kun sain kiekon haltuun, ammuin heti, hyvä, että meni maaliin.

– Koko kauden on ollut ylä- ja alamäkiä. Niin oli tässä sarjassa ja tässä pelissäkin. Kotiotteluissa saatiin hurmos päälle. Meillä on paljon nuoria ja nälkäisiä äijiä. Se saattoi olla lopussa ratkaisevakin tekijä. Kun panee kaiken peliin, se lopulta palkitsee.

Stanley Cupin pudotuspelien toisella kierroksella Carolina pelaa New York Islandersia vastaan. Ensimmäisellä kierroksella putosi huima joukko suosikkeina pidettyjä joukkueita. Teräväinen ei silti rakentele pilvilinnoja helpoista vastustajista.

– Se on oikeastaan ihan sama, mitä joukkueita on jäljellä. Pitää vaan keskittyä seuraavaan sarjaan ja seuraavaan peliin ja tehdä suunnitelmat sen mukaan. Runkosarjassa meillä oli Islandersia vastaan hankalaa, mutta playoffit ovat ihan eri juttu, Teräväinen tietää.

Capitals-ottelusarjan seitsemässä ottelussa Teräväinen teki kaikkiaan neljä tehopistettä (3+1).

Pasi Tuominen
Washington, D.C.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!