NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mestarinkaataja Sebastian Aho: ”Totta kai uskoimme koko ajan voittoon”

25.4.2019 - 08:59:32


WASHINGTON, D.C. Capital One Arenan pukukoppikäytävällä tervehtii kohtelias, hyväntuulinen nuorimies. Carolina Hurricanesin NHL-hyökkääjä Sebastian Aholla on aihetta hymyyn, sillä joukkue on juuri voittanut Stanley Cup -mestari Washington Capitalsin pudotuspeleissä.

– Olipa mahtava, tasainen sarja. Ei Capitals sattumalta mestaruutta voittanut. Se on todella laadukas ja kurinalainen joukkue, jolla on huippuyksilöitä, Aho niputtaa.

Carolina kukisti Capitalsin dramaattiseen tapaan. Keskiviikkona Washingtonissa lähdettiin seitsemänteen ja ratkaisevaan otteluun. Vierasjoukkueen puolustuksessa ei riittänyt kärsivällisyyttä, ja Capitals pääsi 2-0- ja myöhemmin 3-1-johtoon. Canes nousi hurmoksellisesti 4-3-voittoon – ”game sevenin” toisessa jatkoerässä.

– Startti ei ollut sitä, mitä haluttiin. Hyvin pystyttiin kuitenkin kasaamaan itsemme ja nousemaan ohi. Huikea juttu.

– Totta kai itse uskoimme koko ajan voittoon. Jatkoaika oli tietenkin rankka, mutta ei sitä kaukalossa tuntenut. Väsymyksen tunsi vasta, kun kaikki oli ohi. Jännä juttu. Kun näkee, että joukkuekaverit antavat kaikkensa, saa itsekin lisää virtaa.

New York Islanders on Carolinan vastustaja Stanley Cupin pudotuspelien toisella kierroksella. Brooklynin hallin isännissä vaikuttavat kokeneet suomalaishyökkääjät Valtteri Filppula ja Leo Komarov.

– Ehkä torstaina alamme jo miettiä sitä sarjaa. Täytyy silti saada vähän aikaa levätä ja palautua. Islanders on ehkä vähän samanlainen joukkue kuin me. Tekevät todella rajusti töitä ja puolustavat hyvin.

Hurricanesin joukkue on luonut ainutlaatuisen, suoran kontaktin yleisöönsä. Kotimatsien jälkeen ryhmä kiittää fanejaan mitä erilaisimmin koreografioin. Hurmos kantaa hedelmää: Canes voitti ottelusarjassa kaikki kotiottelunsa Capitalsia vastaan.

– Hienoa saada kannattajilta palautetta. Fanimme ovat aivan uskomattomia, Aho suitsuttaa.

Ykkösketjun keskushyökkääjänä pelaava Aho teki seitsemässä Capitals-ottelussa kaikkiaan viisi tehopistettä (2+3).

Pasi Tuominen
Washington, D.C.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!