Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ykköstähti Tuukka Rask käänsi katseensa jo ratkaisevaan seiskapeliin - " Varmaan helpommin sanottu kuin tehty, mutta se on vain jääkiekko-ottelu"

10.6.2019 - 08:00:11


Maalivahti Tuukka Rask ja Boston Bruins onnistuivat viemään jääkiekon NHL-liigan Stanley Cup -finaalien ratkaisun kotiluolaansa. Boston otti 5-1 -pakkovoiton St. Louis Bluesin hallissa sunnuntaina ja tasoitti finaalisarjan 3-3:een.

Rask valittiin kamppailun ykköstähdeksi.

- Taistelimme elämästämme. Silloin yleensä saa kaikilta parhaan suorituksen ja sen saimme tänään. Tuukka tietenkin teki ne isot torjunnat, kun tarvitsimme niitä, mutta pystyimme luottamaan jokaiseen pelaajaan, kamppailun avausmaalin tehnyt Bostonin tähtilaituri Brad Marchand kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Boston otti jäähyn jo ottelun kolmannella minuutilla, mutta kesti. Bruins pääsi sitten annen avauserän puoliväliä itse kahden miehen ylivoimalle ja NHL:n pudotuspelien pistepörssiä johtava Marchand rankaisi Bluesia.

- Alivoimapelimme oli loistavaa. Tapoimme sen jäähyn avauserässä. Se oli valtava juttu. Viimeksi kun olimme täällä (nelospelissä), niin he maalasivat 30 sekunnin pelin jälkeen (oikeasti 43 sekuntia). Emme tietenkään halunneet samaa nyt, joten kestimme myrskyn alussa ja saimme johtoaseman, Rask kertasi.

Kamppailun kaikki muut maalit tehtiin päätöserässä.

Ratkaiseva seiskapeli pelataan keskiviikkona Bostonissa. Kun Bruins juhli mestaruutta 2011, niin joukkue otti ensin pakkovoiton kutospelissä kotonaan ja voitti seiskapelin Vancouver Canucksin hallissa. Keväällä 2013 Boston ei päässyt yrittämään ratkaisua lainkaan Chicago Blackhawksin oltua parempi voitoin 4-2.

- Monet meistä ovat olleet Stanley Cup -finaaleissa pari kertaa, mutta meillä ei ole ollut mahdollisuutta ratkaista kotona, joten kaupunki on tietenkin tukenamme ja innoissaan, Rask kertoi.

Mutta keskittyminen pitää olla vain ja ainoastaan itse ottelussa, jotta ei käy niin kuin Bluesille, joka menetti sunnuntaina tilaisuutensa juhlia kotihallissa.

- Meillä on jääkiekko-ottelu voitettavanamme. Vain sillä on merkitystä. Varmaan helpommin sanottu kuin tehty, mutta se on vain jääkiekko-ottelu, Rask totesi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!