NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Joukkueen sisäinen arvostus - tässä järjestyksessä Blues-pelaajat nostivat pokaalia

13.6.2019 - 06:10:10


St. Louis Blues juhlii seuran historian ensimmäistä Stanley Cup -mestaruutta. Kaudella 1967-68 NHL:ssä aloittanut St. Louis kukisti keskiviikkona NHL:n finaalisarjan ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa Boston Bruinsin vieraissa 4-1.

Stanley Cup -pokaalin sai ensimmäisenä käsiinsä luonnollisesti Blues-kapteeni Alex Pietrangelo. Sen jälkeen mentiin pitkälti kokemuksen mukaan.

Pietrangelo luovutti pokaalin puolustaja Jay Bouwmeesterille. 35-vuotias kanadalainen pelasi 1184 NHL:n runkosarjaottelua ennen kuin pääsi nostamaan jääkiekon himoitunta palkintoa. Bouwmeester on myös kaksinkertainen World Cup -voittaja ja yksinkertainen olympiakultamitalisti.

Pietrangelo ja Bouwmeester juhlivat yhdessä olympakultaa 2014 ja World Cupia 2016. Bouwmeester oli voittamassa World Cupia jo 2004.

Kolmantena pokaalin sai 35-vuotias ruotsalaislaituri Alexander Steen. Neljäntenä vuorossa oli Chris Thorburn. 36-vuotias hiekkapaperiosaston laituri ei pelannut pudotuspeleissä lainkaan ja koko kaudenkin aikana vain yhden ottelun.

Seuraavina pokaalin saivat käsiinsä David Perron, puotuspelien arvokkaimapana pelaajana palkittu Ryan O´Reilly, venäläistähti Vladimir Tarasenko, Tyler Bozak, Jaden Schwartz, St. Louisissa syntynyt Patrick Maroon ja ruotsalaispuolustaja Carl Gunnarsson.

St. Louisin suuriin sankareihin kuulunut tulokasmaalivahti Jordan Binnington odotti kiltisti ennen kuin sai lopulta vuoronsa monien veteraanien jälkeen.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!