NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tehokas NHL-hyökkääjä paljasti, miksi hän suostui tekemään alihintaisen jatkosopimuksen

11.8.2019 - 13:31:07


NHL-seura San Jose Sharks teki kesällä edullisen jatkosopimuksen Kevin Labancin kanssa.

Hyökkääjä teki yksivuotisen sopimuksen, joka tuo hänelle miljoona dollaria.

Summa kuulostaa pieneltä Labancin kaltaiselle pelaajalle, ja sitä se todellakin on. Hän olisi saanut monessa seurassa moninkertaisen palkan verrattuna nykyiseen.

Hyvänä vertailuna voidaan pitää miehen viime kauden joukkuekaveria Joonas Donskoita, joka tienaa ensi kaudella Colorado Avalanchen paidassa vajaat neljä miljoonaa dollaria. Donskoi oli Sharksissa pienemmässä roolissa kuin Labanc, ja suomalainen tekikin runkosarjassa vain 37 tehopistettä. Labanc latoi puolestaan tehot 17+39=56. Kaiken lisäksi hän on Donskoita kolme vuotta nuorempi.

Labanc on viimeinkin paljastanut, miksi hän suostui allekirjoittamaan selvästi alihintaisen sopimustarjouksen. Hän teki sen lähinnä omaa seuraansa ajatellen.

- Nyt joukkueella on paljon enemmän tilaa palkkakatossa yhden tai kahden pelaajan hankkimiseen. Uskon sen (päätöksen) auttavan meitä voittamaan Stanley Cupin, ja sitä me haluamme. Edessä on pitkä kausi, ja me tarvitsemme mahdollisimman hyviä pelaajia, Labanc sanoi NHL.com-sivustolla.

- Uskon, että tein ison palveluksen Sharksin organisaatiolle, hän jatkoi.

Labanc sanoi myös, että hän halusi tehdä sopimuksen nopeasti, jotta jatkosopimusneuvottelut eivät tuo ylimääräistä stressiä.

- En halunnut odottaa. Halusin tehdä sopimuksen ja alkaa valmistautua kauteen ilman ylimääräistä painolastia, hyökkääjä painotti.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!