NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Barkov huimasta NHL-loppukiristä: ”Tultiin takaisin peliin, mutta viisaammin olisi pitänyt pelata”

15.10.2019 - 06:05:58


NEWARK, NEW JERSEY. Florida Panthersin suomalaiset NHL-hyökkääjät Aleksander Barkov ja Henrik Borgström sekä New Jersey Devilsin puolustaja Sami Vatanen pääsivät maanantaina osallisiksi erikoisesta jääkiekkonäytelmästä.

Panthers voitti vieraissa New Jersey Devilsin maalein 6-4 oltuaan häviöllä peräti 1-4. Runkosarjahistoriassaan Florida oli tehnyt vastaavan tempun vain kahdesti aiemmin.

Kamppailun jälkeen Barkov tähdensi, ettei usko voittoon hiipunut missään vaiheessa.

– Tiedettiin koko ajan, että ollaan hyvä joukkue, ja aiemminkin tällä kaudella ollaan tultu takaisin peliin. Tultiin taas, mutta viisaammin olisi pitänyt pelata, ”Sasha” jutteli pelikamojaan kassiin heitellen.

– Peli oli koko ajan meidän hallussamme. Vastustajan maalit eivät tulleet mistään painostuksesta, vaan meidän virheistämme. Ei ollut siitä kiinni, ettemmekö olisi pärjänneet.

Ottelun erikoisuuksiin kuului myös se, että kymmenestä maalista seitsemän syntyi aivan erän alussa tai lopussa. Barkov alusti avausmaalin Jonathan Huberdeaulle jo 16 sekunnin kohdalla.

– Saatiin salama-alku, mutta myöhemmin muut ketjut tekivät maalit. Meidän ketjumme piti pelata vähän varman päälle, ettei vastustajalle tule ylivoimahyökkäyksiä tai muuta. Välillä joutuu pelaamaan tuolla tavalla.

Barkov ottaa tunnetusti puolustuspelaamisen enemmän kuin vakavasti. Häntä jäi erityisesti Devilsin 2-1-johtomaali kaivelemaan. Sashalle tuli epätyypillinen kiekonmenetys, ja hetkeä myöhemmin Devilsin Jesper Bratt pani kiekon Panthers-maalivahti Sergei Bobrovskin selän taakse.

– Henkilökohtaisesti tuli vähän vaikeampi alku, mutta ei se helppoa ole ollut ikinä, Barkov kertasi.

Kuuden ottelun jälkeen Floridalla on kaksi voittoa ja neljä tappiota. Alkukausi on vierasottelupainotteinen, ja ensimmäinen varsinainen kotiputki alkaa vasta kuukauden kuluttua.

Pasi Tuominen
Newark, New Jersey


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!