NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Aleksander Barkov: ”NHL-pelaajat olympialaisiin, totta kai”

15.10.2019 - 06:14:56


NEWARK, NEW JERSEY. NHL:n huippuhyökkääjä Aleksander Barkov toivoo, että seuraavien olympiakisojen jääkiekkoturnauksessa nähdään maailman parhaat pelaajat.

– Totta kai olen sen kannalla. Olympialaiset ovat aina iso unelma, Barkov sanoo.

NHL-pelaajien tultua mukaan olympialaisten jääkiekkoon saatiin vihdoin ensimmäinen aito huipputurnaus vuonna 1998. Sen jälkeen pelattiin parhailla parhaita vastaan vielä neljä kertaa. Putki katkesi Pyeongchangissa kaksi vuotta sitten. Barkov edusti Suomea Sotshissa vuonna 2014, mutta loukkaantui kesken turnauksen.

– Nuorena olin olympialaisten aikaan aina koko kuukauden teeveen äärellä ja seurasin kaikkia kisoja, varsinkin jääkiekkoa. Kanada, Venäjä, Suomi, Ruotsi, USA… tosi mahtavaa oli aina katsoa. Harmi, että oma turnaukseni jäi niin lyhyeksi. Olympialaiset oli yksi elämäni parhaimpia kokemuksia.

NHL:ssä olympiapulman ohella muhii toinen kuuma peruna: työehtosopimus. NHL:llä ja pelaajayhdistyksellä oli tänä vuonna optio panna sopimus katkolle, mutta molemmat osapuolet päättivät jatkaa sovitusti kesään 2022. Barkov, armoitettu joukkuepelaaja, katsoo tätäkin asiaa kollektiivisesti.

– Emme me pelaajat henkilökohtaisesti tätä hommaa tee, kaikki tapahtuu joukkueen sisällä. Joukkue sitten päättää. Liigassa on 31 joukkuetta ja jokaisella on oma mielipide. Mutta kyllä sieltä jonkinnäköinen hyvä diili pitäisi tulla, pyörittelee Barkov.

Työehtosopimuskiistat ovat aiheuttaneet NHL:ssä useita työsulkuja. Pahin arvovaltatappio NHL-jääkiekolle tuli 15 vuotta sitten: koko kausi 2004–2005 jäi pelaamatta.

Maanantaina Barkovin edustama Florida Panthers voitti New Jersey Devilsin vieraissa maalein 6-4.

Pasi Tuominen
Newark, New Jersey


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!