NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Entinen NHL-kovanaama latoi tylyä tekstiä Aleksandr Ovetshkinista: "Lyön asiasta vaikka 100 000 dollaria vetoa!"

27.2.2020 - 17:10:22


NHL-tähtijääkiekkoilija Aleksandr Ovetshkin on ollut tällä kaudella jälleen kaikkien NHL-lätkää seuraavien huulilla.

Ovetshkin rikkoi taannoin hurjan 700 NHL-maalin rajapyykin ja on matkan varrella ohittanut todella kovia nimiä NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä. Taakse ovat jääneet muun muassa Teemu Selänne, Steve Yzerman sekä Mario Lemieux.

Nyt puhutaan siitä, pystyykö Ovetshkin rikkomaan Wayne Gretzkyn nimissä olevan 894 NHL-maalin ennätyksen.

Monet uskovat, että se on mahdollista.

Entinen NHL-tappelija John Scott on asiasta kuitenkin täysin eri mieltä.

- Minkä vuoksi kaikki ajattelevat, että Ovetshkin lyö Gretzkyn ennätyksen? Minun mielestäni hänellä ei ole siihen mitään mahdollisuuksia. Waynella on 894 maalia, Ovetshkin on tehnyt 700, eikö? Ymmärrättekö kuinka monta vuotta hän vielä tarvitsee tehdäkseen loput 194 maalia, Scott kyselee Dropping the Gloves-podcastissaan.

Ovetshkin on nyt 34-vuotias. Ennätyksen rikkoakseen hänen pitäisi pelata vielä kuusi kautta 30 maalin keskiarvolla ja ennen kaikkea pysyä terveenä. Scottin mielestä siihen yhtälöön ei ole mitään mahdollisuuksia.

- Lyön asiasta vaikka 100 000 dollaria vetoa. Ovetshkin ei tule rikkomaan Waynen ennätystä. Toivon, että hän onnistuisi siinä, mutta ajattelen asiaa realistisesti, Scott jatkoi.

Wayne Gretzky teki maalinsa aikakaudella, joka oli täysin erilainen kuin nykyään. Maalivahdit eivät olleet 1980-luvulla NHL:ssä läheskään yhtä hyviä kuin nykyään ja joukkueiden pelityylit olivat kovin erilaisia. Nykyjääkiekossa Ovetshkin iskemät 700 maalia onkin uskomattoman kova saavutus.

Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!