Lyö viikon aikana vähintään 3 kohteen yhdistelmäveto NHL-kohteista 10 € panoksella, saat 10 € riskittömän vedon NHL:n Live-vedonlyöntiin
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

NHL tekee paluun olympialaisiin 2022 – Leijonilla loistava mahdollisuus olympiakultaan!

7.7.2020 - 11:36:28


Maailman rahakkain jääkiekkoliiga NHL ja sen pelaajayhdistys NHLPA ovat käytännössä päässeet uuteen työehtosopimukseen, joka on voimassa vuoteen 2025-26 saakka. Sopimus merkitsee sitä, ettei NHL:ssä tulla näkemään työsulkuja ainakaan kuuteen vuoteen.

NHL ja NHLPA ovat sopineet myös, että NHL päästää pelaajansa olympialaisiin Pekingiin 2022 ja Milanoon 2026. Viime kädessä NHL-pelaajien olympiaosallistumisen ratkaisevat neuvottelut Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n sekä Kansainvälisen Olympiakomitean KOK:n kanssa, mutta niissä ei pitäisi olla enää merkittäviä esteitä.

NHL ei päästänyt pelaajiaan Etelä-Korean Pyeongchangin 2018 olympialaisiin, koska KOK ei suostunut kustantamaan NHL-pelaajien vakuutusmaksuja, kuten oli tehnyt viisissä edellisissä olympialaisissa. Nyt KOK:n asenne on muuttunut, mikä johtuu pitkälti tv-sopimuksista. Onhan jääkiekko taitoluistelun ohella talviolympialaisten seuratuin laji ja mediajätit haluavat parhaiden pelaajien olevan olympialaisissa mukana.

NHL on väittänyt virallisissa kannanotoissaan, ettei olympialaisista ole sille hyötyä. Tosiasiassa olympialaisista on NHL:lle hyvinkin paljon hyötyä. Kiina on Yhdysvaltain ohella maailman merkittävin markkina-alue ja Pekingin olympialaisten aikaan jääkiekko saa Kiinassa ja muuallakin maailmassa enemmän näkyvyyttä kuin koskaan aiemmin.

Pekingin olympialaisiin on aikaa vielä puolitoista vuotta, mutta nyt voi jo arvioida, että Suomi saa jalkeille todella kovan joukkueen. Onhan Suomi voittanut alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden 2014, 2016 ja 2019 sekä alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden 2016 ja 2018.

Suomi ei ole koskaan voittanut jääkiekon olympiakultaa. Kun NHL on ollut olympialaisissa mukana, ylsi Suomi finaaliin Torinossa 2006, mutta hävisi Ruotsille 2-3. Se oli Leijonien ainoa tappio koko turnauksessa.

Pekingin 2022 kisoissa suurimmat suosikit ovat Kanada, Yhdysvallat, Ruotsi ja Venäjä. Suomella on kuitenkin aivan realistinen mahdollisuus taistella jopa kultamitaleista. Edellisen vuosikymmenen nuorten MM-kultajoukkueiden pelaajat alkavat ikänsä puolesta olla parhaimmillaan.

Tällaisella joukkueella Suomi saattaa osallistua Pekingin 2022 olympiajääkiekkoon:

Maalivahdit: Tuukka Rask, Juuse Saros, Ukko-Pekka Luukkonen

Puolustajat: Sami Vatanen, Olli Määttä, Rasmus Ristolainen, Miro Heiskanen, Esa Lindell, Henri Jokiharju, Ville Heinola, Markus Nutivaara

Hyökkääjät: Sebastian Aho, Patrik Laine, Teuvo Teräväinen, Aleksander Barkov, Mikko Rantanen, Kasperi Kapanen, Roope Hintz, Joonas Donskoi, Mikael Granlund, Kaapo Kakko, Jesperi Kotkaniemi, Artturi Lehkonen, Joel Armia, Jesse Puljujärvi

Teksti Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!