Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

NHL-pomo riiteli Rene Faselin kanssa – oli heittää ikkunasta ulos

24.09.2021 - 19:30:00


Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja vaihtuu lauantaina, kun Rene Faselin seuraajasta äänestetään. Fasel ehti toimia puheenjohtajana 27 vuoden ajan.

Faselin kauden aikana jääkiekko on kasvattanut suosiotaan maailmanlaajuisesti huomattavasti, vaikka ei suosituin laji monessa maassa olekaan. Faselin kautta ei voi pitää epäonnistuneenakaan.

IIHF:n verkkosivuilla julkaistussa haastattelussa Fasel itse arvioi suurimmiksi saavutuksikseen yhteistyön NHL:n kanssa sekä Etelä- ja Pohjois-Korean yhteisen joukkueen pelit Pyeongchangin 2018 olympiaturnauksessa. NHL-yhteistyö käsittää esimerkiksi NHL-pelaajien osallistumisen olympialaisiin 1998-2014 sekä 2022.

Faselin mukaan kunnia NHL-pelaajien olympiaedustuksesta kuuluu kuitenkin NHL-komissaari Gary Bettmanille.

- Hän tuli komissaariksi vähän ennen kuin aloitin IIHF:n johdossa. Hän on bisnesmies. Hän on tehnyt paljon hyviä asioita NHL:ssä. Hän on kasvattanut sen 800 miljoonan bisneksestä lähes viiden miljardin bisnekseksi. Hattu päästä, Fasel sanoi.

- Hän (Bettman) näytteli tärkeää roolia NHL-pelaajien tulossa olympialaisiin 1998. Monet ovat kehuneet siitä minua. Mutta jos Bettman ei olisi halunnut mennä olympialaisiin, eivät pelaajatkaan olisi menneet. Meidän on oltava hänelle kiitollisia, Fasel jatkoi.

Fasel tunnustaa, etteivät neuvottelut menneet Bettmanin kanssa aina sopuisasti. Faselin mukaan välillä tuntui kuin Bettman olisi halunnut heittää hänet ikkunasta ulos. Vuosien varrella ystävyys on kuitenkin lujittunut heidän välilleen ja kunnioitus on molemminpuolista.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

SM-liigassa nähtiin nyrkkitappelu

22.10.2021 19:52:40

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

HJK:n valmentaja vaihtaa seuraa

22.10.2021 13:08:58