Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Sebastian Aho innoissaan Jesperi Kotkaniemen liittymisestä Hurricanesiin - "Haluan auttaa häntä"

25.09.2021 - 10:55:00


Jesperi Kotkaniemen siirto Montreal Canadiensistä Carolina Hurricanesiin oli yksi kesän puhutuimmista suomalaissiirroista NHL:ssä. Sebastian Aho toivottaa maanmiehensä lämpimästi tervetulleeksi Carolinaan.

Hurricanes hankki Kotkaniemen kohua herättäneellä tavalla tarjoten rajoitetulle vapaalle agentille sopimuspaperia, johon Canadiens päätti olla vastaamatta. Joitakin vuosia sitten Aho oli hieman vastaavanlaisessa tilanteessa, kun Canadiens yritti houkutella rajoitettua vapaata agenttia Hurricanesista isolla rahalla, mutta tuolloin Hurricanes piti kultakimpaleestaan kiinni.

Aho myöntää olleensa Kotkaniemen kanssa yhteyksissä siirron aikana.

- Juttelimme muutaman kerran sen jälkeen kun olimme hankkineet hänet. Kerroin Jesperille, että haluan auttaa häntä. Olin tavallaan samassa tilanteessa, vaikka se päättyikin eri tavalla, kun jäin Carolinaan. Jos vain voin jotenkin tehdä hänen olonsa kotoisammaksi tai auttaa häntä jotenkin muuten esimerkiksi Raleigh'ssa, niin teen sen ilomielin, Aho kertoo NHL:n verkkosivuilla.

Kotkaniemi täydentää entisestään vahvaa suomalaispanosta joukkueessa, sillä joukkueessa pelaa myös Teuvo Teräväinen. Aho iloitsee vahvasta suomalaispanoksesta.

- Minä ja (Teuvo) Teräväinen olemme olleet täällä niin kauan kuin olen pelannut NHL:ssä, ja meillä on sujunut mahtavasti. Varsinkin ensimmäisenä vuonna minulle oli valtavasti apua siitä, että hän oli joukkueessa. Teuvolla oli asunto ja auto, hän auttoi minua ja sain häneltä aina kyydin hallille. Nyt yritän puolestani auttaa joukkueeseen tulevia suomalaisia, koska Teräväinen auttoi minua urani alussa. Meillä suomalaisilla on aina hauskaa ja tulemme hyvin toimeen keskenämme. Käymme varmasti useita kertoja syömässä yhdessä ja puhumme suomea kaukalon ulkopuolella. Se on kyllä aika siistiä, hehkuttaa Aho.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

 


 

 

 

 

 

HJK:n valmentaja vaihtaa seuraa

22.10.2021 13:08:58