KOLME UUTTA TARJOUSTA JOKA PÄIVÄ
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Henrik Borgströmin Denver ykkössijoitettuna USA:n yliopistosarjan lopputurnaukseen

20.3.2017 - 09:38:17


Hyökkääjä Henrik Borgströmin edustama Denver Pioneers lähtee ennakkosuosikkina jääkiekon USA:n yliopistosarjan valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Denver on rankattu koko yliopistosarjan ykköseksi.

Lopputurnaus on jaettu neljään alueturnaukseen, jossa jokaisessa on neljä joukkuetta. Denver saa Keskilännen alueturnauksen ensimmäisessä ottelussaan vastaansa Michigan Techin. Säännöt ovat selvät: voitolla jatkoon ja tappiolla kesälomalle.

Florida Panthers varasi Borgströmin viime kesän NHL-draftin ensimmäisellä kierroksella numerolla 23. Hän on kerännyt ensimmäisellä yliopistokaudellaan 33 ottelussa tehot 21+17=38.

Borgström on ensimmäisen vuoden pelaajista koko yliopistosarjan paras maalintekijä ja kolmanneksi paras pistemies. Hänet valittiin NCHC-konferenssin kakkostähdistöön, parhaaksi tulokkaaksi ja tulokkaiden tähdistökentälliseen.

Keskilännen alueturnaus pelataan Cincinnatissa. Kaksi muuta joukkuetta ovat Union ja puolustaja Erik Aution edustama Penn State. Autio voitti Espoo Bluesin paidassa A-nuorten SM-kultaa 2014 ennen kuin lähti rapakon taakse. Hän pelaa kolmatta kauttaan Penn Statessa.

Reilu vuosi sitten nuorten MM-kultaa voittaneen hyökkääjä Kasper Björkqvistin Providence College pelaa Idän alueturnauksessa kotihallissaan. Providence saa vastaansa Harvardin. Björkqvist pelasi Aution tapaan tuossa 2014 Bluesin kultajoukkueessa, mutta vietti suurimman osan kaudesta B-junioreissa.

Yliopistomestaruutta puolustava hyökkääjä Joel Janatuisen North Dakota Fighting Hawks kohtaa Lännen alueturnauksessa Boston University Terriersin. Myös Janatuinen oli mukana tuossa Bluesin 2014 kultajoukkueessa.

North Dakotan ja BU:n kohtaamisessa kaukalossa viilettää monta huippulupausta. Fighting Hawksin riveistä löytyvät Vancouver Canucksin ykköskierroksen varaus Brock Boeser ja Colorado Avalanchen ykköskierroksen varaus Tyson Jost, joka edusti Kanadaa vuodenvaihteen nuorten MM-kisoissa.

Terriers on täynnä tuoreita nuorten maailmanmestareita. Peräti kuusi BU:n pelaaja juhli USA:n paidassa tammikuussa. Heidän joukossaan olivat hyökkääjät Clayton Keller (Arizona Coyotes), Kieffer Bellows (New York Islanders) ja Jordan Greenway (Minnesota Wild) sekä puolustaja Charlie McAvoy (Boston Bruins). Lisäksi joukkueesta löytyy Kanadan nuorten MM-pakki Dante Fabbro (Nashville Predators).

Maalivahti Christoffer Hernbergin UMass Lowell kohtaa Koillisen alueturnauksessa Cornellin. Hernberg, joka ei ole yliopistoaikanaan paljon päässyt pelaamaan, oli - yllätys, yllätys - myös tuossa Bluesin 2014 kultajoukkueessa.

Alueturnaukset pelataan 24.-26. maaliskuuta. Neljä voittajaa etenee lopputurnukseen eli Frozen Fouriin, joka on ohjelmassa 6.-8. huhtikuuta.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ottelusiirto Veikkausliigassa

24.5.2018 12:25:30