KOLME UUTTA TARJOUSTA JOKA PÄIVÄ
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lauri Marjamäki: "Ketään ei tarvitse holhota"

19.5.2017 - 16:24:31


Leijonat valmistautui lauantain jääkiekon MM-välierään Ruotsia vastaan rennoissa tunnelmissa. Aamujää oli pelaajille vapaaehtoinen.

- Tänään vietettiin ihan samanlainen välipäivä kuin alkusarjassa Ranskassa. Otetaan rennosti nää välipäivät. Me ollaan ammattilaisia ja ketään ei tarvitse kantaa täällä. Se oli yksi kriteeri, kun lähdettiin näihin kisoihin. Ei tarvitse ketään pelaajaa holhota, kommentoi Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Marjamäen mukaan Ruotsi-ottelusta tulee erilainen kuin Suomen 2-0 -voittoon torstaina päättyneestä USA-ottelusta.

- Kyllähän Ruotsi pelaa ihan erilaista hyökkäyspeliä. Pelkästään pakisto pystyy rytmittämään sitä peliä. Aika lailla pakkien kautta se peli tulee.

-Haluttaisiin päästä siihen tilaan, että tulee joku joukkue ja sen nimi on joku joukkue. Siihen me ollaan pyritty. Ei tarvitsisi omaa pakkaa lähteä sekoittamaan, Marjamäki jatkoi.

World Cupissa syyskuussa Ruotsi voitti Suomen 2-0, kun pelattiin parhailla joukkueilla, mutta EHT-turnauksissa Suomi on voittanut Ruotsin kolmesti.

- Ruotsia vastaan on pelattu tänä vuonna viisi kertaa ja kolme peliä on voitettu. World Cupissa hävittiin ja joulukuussa hävittiin, mutta muissa peleissä on pystytty kääntämään ja saatu itseluottamusta, Marjamäki sanoi.

Suomen joukkueessa on paljon kokemustakin. Mukana on pelaajia, jotka olivat voittamassa Ruotsin 2011 MM-finaalissa. Myös 2014 ja 2016 nuorten MM-kultajoukkueista on useampi pelaaja mukana.

- Kyllähän meillä on kokeneita ja voittaneita pelaajia. Ei montaa kaveria ole, jotka eivät olisi jotain uransa aikana voittaneet. Se on iso apu meille, Marjamäki totesi.

Teksti: Otto Palojärvi, Köln


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Palaako Aleksandr Kokko RoPSiin?

22.5.2018 14:13:42