KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Darius Kasparaitis vaihtoi jääkiekkomaajoukkuetta, teki heti historiaa

14.11.2017 - 16:50:53


Liettualainen Darius Kasparaitis, 45, muistetaan NHL:stä kovaotteisena puolustajana. Hän pelasi 1992-2008 NHL:ssä 946 ottelua edustettuaan New York Islandersia, New York Rangersia, Pittsburghia sekä Coloradoa.

NHL:ään Kasparaitis nousi Venäjältä. Hän siirtyi Liettuasta Moskovaan 14-vuotiaana, koska Neuvostoliiton pääkaupungissa oli paremmat mahdollisuudet kehittyä huippukiekkoilijaksi.

Kaspraitis pääsikin 1991 Neuvostoliiton maajoukkueeseen ja voitti Albertvillessa 1992 olympiakultaa. Silloin kultajoukkue pelasi nimellä Itsenäisten Valtioiden Yhteisö, koska Neuvostoliitto oli hajonnut paria kuukautta aiemmin.

Maajoukkuetasolla Kasparaitis päätti edustaa Venäjää. Hän oli voittamassa Venäjän paidassa olympiahopeaa Naganossa 1998 sekä olympiapronssia Salt Lake Cityssa 2002. Lisäksi Kasparaitis pelasi vielä Torinon olympialaisissa, joissa Venäjä sijoittui neljänneksi.

Kasparaitis lopetti uransa 2010 pelattuaan viimeiset kautensa KHL:ssä SKA Pietarissa. 2014 hän teki kuitenkin paluun tositoimiin kotimaassaan Liettuassa tavoitteenaan edustaa arvoturnauksissa vielä Liettuaa. Tämä edellytti kolmea pelikautta Liettuan kiekkosarjoissa.

Tänä vuonna Kasparaitis sai Liettuan edustusoikeuden ja pelasi ensimmäisen A-maaottelunsa Liettuan paidassa viime perjantaina Klaipedassa. Liettua murskasi avausottelussaan Viron 9-2. Kasparaitis onnistui maalinteossa ja teki samalla ennätyksen. Hän on kaikkien aikojen vanhin maajoukkuedebyytissään maalinteossa onnistunut pelaaja,.

Muissa turnauksen otteluissaan Liettua hävisi Latvian B-maajoukkueelle 3-5 ja voitti Ukrainan alle 20-vuotiaiden maajoukkueen 3-2.

Liettuan maajoukkueen taso ei päätä huimaa, mutta Kasparaitis on 45-vuotiaanakin joukkueelle kova vahvistus. Kasparaitisin tavoitteena on edustaa Liettuaa ensi huhtikuussa Liettuan Kaunasissa pelattavassa ykkösdivisioonan b-tason turnauksessa. Siellä vastassa ovat Ukraina, Japani, Viro, Kroatia ja Romania. Voittaja nousee ykkösdivisioonan a-tasolle.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tehokas Venäjä murskasi Leijonat

16.12.2018 18:20:25