COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Timo Jutila: Curre motivoi jo heti katkeran Kanada-tappion jälkeen

12.12.2017 - 16:40:49


Timo Jutila toimi Suomen jääkiekkomaajoukkueen kapteenina ikimuistoisena keväänä 1995 Leijonien voittaessa MM-kultaa. Jutin roolia hengennostattajana on hehkutettu paljon, mutta tamperelaisikoni itse toteaa, että menestys oli ennen kaikkea tiimityön seurausta.

- Mä olen Tapparan mies aina, mutta Suomi oli se juttu ja kaikki lähti siitä. Curren (päävalmentaja Curt Lindström) rakentama systeemi, erinomainen taustatiimi ja 23 pelaajaa, joista kaikki olivat kapteeneja. Pelaajat kannustivat toisiaan ja juuri siksi Suomi voitti, Jutila sanoi MM95-elokuvan lehdistötilaisuudessa tiistaina Espoossa.

Lindström oli pestattu Suomen päävalmentajaksi 1993. Leijonat oli räjäyttää pankin jo 1994 olympiaturnauksessa Lillehammerissa, mutta hävisi turnauksessa vain yhden erän, joka riitti pudottamaan suomalaiset pronssille Kanadan oltua välierässä vahvempi.

Keväällä 1994 pelattiin MM-kisat Italiassa. Sielläkin Suomen peli kulki upeasti, mutta Kanadan NHL-tähdet voittivat Leijonat loppuottelussa rankkarikisassa. Hopea oli katkera paikka.

- Istuttiin kolme tuntia pelin jälkeen kopissa. Curre sanoi, että "next year gold in Globen" (ensi vuonna kultaa Globenissa). Siitä se lähti, Juti muistelee.

Finaalissa maalein 4-1 otettu voitto Ruotsissa oli Suomessa niin iso juttu, että 22 vuotta myöhemmin siitä tehtiin elokuvakin.

- Iso juttu oli, Ruotsi oli finaalissa vastustajana, Juti toteaa.

Teksti: Otto Palojärvi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!