KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kommentti: Selittely saisi jo riittää - Marjamäki ei voi enää paeta vastuutaan Leijona-farssissa!

22.2.2018 - 18:15:40


Suomen jääkiekkomaajoukkueen urakka Pyeongchangin olympialaisissa päättyi puolivälieriin eilen keskiviikkona. Kanada oli parempi maalein 1-0.

1-0 ei kuulosta pahalta tappiolta, eikä tämä yksittäinen tulos yhdestä ottelusta toki isossa kuvassa mikään katastrofi olekaan. Kun pelataan pudotuspelejä paras yhdestä menetelmällä, tällaista joskus vain sattuu. Kysykääpä asiaa vaikka länsinaapurista.

Iso kuva, suomalainen jääkiekko voi ihan hyvin. Suomella on kasvamassa uusi sukupolvi vanhentuneen tilalle. Toinen iso kuva eli juuri tämän hetken A-maajoukkue onkin sitten jo eri tarina.

Kerrataan faktat nopeasti. Suomi on pelannut nyt päävalmentaja Lauri Marjamäen alaisuudessa kolmet arvokisat. Syksyn 2016 World Cup tuli liian nopeasti. Suomen nuoret, tulevaisuuden vastuunkantajat olivat vasta ottamassa ensimmäisiä askeliaan ammattilaisina, joten tulos ei ollut mikään katastrofi. Toki vain yksi tehty maali kolmessa ottelussa ja kolme tappiota oli heikko suoritus, oli tilanne sitten mikä hyvänsä.

Kevään MM-kisoissa Suomi oli surkea. Alkusarjassa tuli takkiin muun muassa Ranskalta ja niin sanottuja "isoja pelejä" Leijonat voitti Pariisin ja Kölnin turnauksessa vain yhden: USA kaatui puolivälierässä. Suomi jäi lopulta neljänneksi, joka oli turnauksen pelillisen kokonaissuorituksen valossa ihan kohtuullinen, joskaan ei hyvä tulos.

Kolmas arvoturnaus päättyi juuri keskiviikkona. Suomi voitti Etelä-Koreassa vain Saksan ja Norjan sekä rimaa hipoen Etelä-Korean. Jääkiekon eliittimaita eli Ruotsia ja Kanadaa vastaan tuli turpaan. Tulos on heikko ja vaikka kuinka tiirailisi tuloksen taakse, ei sieltäkään lohdutusta juuri löydy. Suomen peli Kanadaa vastaan alkoi lupaavasti, mutta voittamisen kulttuurilla ja valtavalla intohimolla lajia kohtaan kyllästetyt kanadalaiset paransivat peliään toisessa ja kolmannessa erässä ja samalla Suomen taso putosi. Edessä oli kotimatka.

Marjamäen saldo on karmaiseva: Suomi on voittanut Marjamäen alaisuudessa yhden(!) ison pelin isoa kiekkomaata vastaan eli juuri tuon Kölnin puolivälierän Yhdysvaltoja vastaan. 10 suurmaan kohtaamista on tuonut Leijonien tilille siis yhden voiton ja yhdeksän tappiota. Tähän listaan on laskettu toki mukaan myös World Cupin nuorten pohjoisamerikkalaisten joukkue, joka ei ole maa, mutta "iso joukkue" ilman muuta.

Marjamäki itse totesi, että Leijonien pelissä on näkynyt silti hyviä asioita ja mainitsipa päävalmentaja myös sen, että "Leijonissa on tällä hetkellä hyvä olla". Voihan siellä olla, mutta fakta on se, ettei kukaan tykkää häviämisestä. Marjamäen näytöt päävalmentajana ovat tällä hetkellä sitä luokkaa, etten ihmettelisi, jos kevään MM-kisat eivät huokuttelisi aivan liikaa NHL-pelaajia. Niitä Suomi kuitenkin kiistatta keväällä tarvitsee, mikäli mielii pelata tosissaan maailmanmestaruudesta.

Toivoa paremmasta antoi toki Marjamäen oma lausunto siitä, että turnaus näytti sen, missä kansainvälinen jääkiekko tällä hetkellä menee. Siinä ollaan asian ytimessä. Jos Marjamäki ymmärtää asian oikein, on Suomella taas keväällä mahdollisuudet vaikka mihin. Aiempien turnausten perusteella on näyttänyt siltä, että Suomi on hetkellisesti pudonnut kansainvälisen jääkiekon kärjen kelkasta pois. Arvoturnauksia ei enää tänä päivänä pelkällä "pelitavallisella etumatkalla" voiteta. Eikä varsinkaan silloin, kun pelitapa ei kunnolla edes toimi.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville)


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tehokas Venäjä murskasi Leijonat

16.12.2018 18:20:25