KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Uskomaton jääkiekkosensaatio! Saksa pudotti Kanadan ja meni olympiafinaaliin!

23.2.2018 - 16:32:11


Saksa järjesti perjantaina Pyeongchangin olympialaisissa yhden jääkiekkohistorian suurimmista sensaatioista, kun Saksa kaatoi Kanadan välierässä 4-3-lukemin ja eteni historiansa ensimmäiseen olympiafinaaliin.

Kanada lähti otteluun jättimäisenä suosikkina, mutta Saksa jatkoi ennakkoluulottomia otteitaan. Jo aiemmin Saksa oli pudottanut Ruotsin puolivälierässä sensaatiomaisesti jatkosta.

Ensimmäinen oli jäähyjen vuoksi rikkonainen. Erän puolivälin jälkeen Kanada joutui kahden miehen alivoimalle, eikä Saksa jättänyt loistavaa mahdollisuuttaan käyttämättä. Dominik Kahun antoi hyvän poikkisyötön ja Brooks Macek lähti laukomaan itse ja toimitti kiekon yläkulmaan.

Saksa pelasi avauserässä ennakkoluulottomasti ja haastoi Kanadan tosissaan.

Kanada aloitti toisen erän vahvasti, mutta Kanadan yliote katkesi, kun Saksa siirtyi ajassa 23.21 2-0-johtoon. Patrick Hager syötti ja Matthias Plachta nosti kiekon yläkulmaan.

Saksa meni jo 3-0-johtoon ajassa 26.49. Marcel Goc syötti kiekon maalin eteen ja Frank Mauer taituroi kiekon kauniisti jalkojensa välistä verkkoon.

Kanada sai äärimmäisen tärkeän 1-3-kavennusmaalin ajassa 28.17. Gilbert Brule laukoi kiekon yläkulmaan ja nosti Kanadan uudestaan voittotaisteluun mukaan.

Saksa ei säikähtänyt Kanadan maalia, vaan jatkoi omaa hyvää peliään. Ajassa 32.31 Saksa siirtyi ylivoimalla kenties jo ratkaisevasti 4-1-johtoon. Matthias Plachta laukoi kiekon viivasta ja kiekko otti kimmokkeen Patrick Hagerin polvisuojasta ja painui verkkoon.

Tämän jälkeen Kanadan hermokontrolli petti. Kanadan maalin tehnyt Gilbert Brule taklasi keskialueella Saksan David Wolfia suoraan päähän. Tuomaristo antoi Brulelle 5+20-minuuttisen ja Brule lähti ulos.

Päätöserässä Saksa passivoitui todella pahasti ja Kanada rynni peliin mukaan. Ajassa 42.42 Chris Thomas ja Chris Lee juonivat Mat Robinsonin läpi ja puolustaja nosti kiekon kattoon kaventaen tilanteen 2-4:ään.

Hetkeä myöhemmin Dominik Kahun pääsi yrittämään rankkarista ratkaisua, mutta Kevin Poulion torjui Kanadan maalilla.

Kanada kuroi eron vain yhteen maaliin ajassa 49.42. Derek Roy yritti ylivoimalla toimittaa kiekkoa maalille ja kiekko kimposi Saksan kannalta epäonnisesti oman pelaajan luistimesta sisään. Tilanne 3-4.

Kanada haki ottelun loppuun saakka vimmatusti tasoitusta, mutta Saksa kesti ja eteni finaaliin OAR:ää vastaan.

Olympiafinaalipaikka on Saksan jääkiekkohistorian ensimmäinen. Saksalla on mahdollisuus napata historian kolmas olympiamitali. Aiemmin maa on voittanut olympiapronssia 1932 ja 1976.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville)


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tehokas Venäjä murskasi Leijonat

16.12.2018 18:20:25