NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Leijonien "Mörkö-Marko" ei innostunut omasta vaatemallistosta - "Se oli noiden jokerijätkien juttuja"

17.5.2018 - 14:24:32


Suomen jääkiekkomaajoukkue kulttipelaajaksi noussut Marko Anttila ei ole innostunut pelikaverien ideoista.

Jokereissa ja maajoukkueessa Anttilan pelikaverina pelannut Eeli Tolvanen ehdotti MM-kisoissa, että Anttilalle pitäisi lanseerata oma vaatemallisto. Oletko innoissasi asiasta?

- En ole. Se on noiden jokerijätkien juttu. Se oli jossain vaiheessa pinnalla ja sieltä tuli vähän kaikenlaista ideaa, mutta mä olen ollut aika taka-alalla siinä, Anttila naureskeli torstain aamujäiden jälkeen.

Anttila on noussut nopeassa ajassa kulttipelaajaksi. Anttila on Leijonien johtavia agitaattoreita ja pelaaja, joka yrittää hämmentää vastustajaa ja pyrkii ihon alle.

- Ehkä median sen vähän tekee. Kyllä mä sitä tykkään tehdä ja se on mun rooli. Aina yritetään saada vastustaja pois raiteiltaan. Jos se onnistuu, niin se on hyvä juttu joukkueelle, Anttila vähätteli.

Anttilan ura on edennyt erikoisesti. Helmikuussa hän nousi mukaan Leijonien olympiajoukkueeseen ja nyt voidaan jo todeta Anttilan olevan maajoukkueen vakiokasvo. Vielä olympialaisissa Anttila oli aluksi varamiehen roolissa. Nyt on hän ollut ensimmäisestä päivästä lähtien mukana MM-joukkueessa, joka on vielä kovempitasoinen kuin olympiajoukkue. Mitä on tapahtunut?

- En oikein tiedä, että onko mitään erikoista tapahtunut. Samaa hommaa mä olen yrittänyt tehdä koko ajan. Kaikki joukkueet ovat aina erilaisia ja erilaisia roolituksia löytyy. Siinä mielessä on vaikea verrata. Vaikea kysymys.

Anttila myöntää kuitenkin, että MM-joukkueeseen mahtuminen on kovempi juttu kuin olympialaisiin. MM-kisoissa on mukana NHL-pelaajia, olympiakisoissa heitä ei ollut.

- Totta kai. Kun tässä on noita NHL-pelaajia mukana, niin varmasti koko turnaus on kovempi. Kanada ja muut joukkueet ovat tosi kovia. Varmasti taso on noussut.

Anttila on omasta mielestään selviytynyt MM-kisojen kovasta haasteesta hyvin.

- Ihan OK. Kyllä tietysti aina parannettavaa löytyy. Pitää vielä ketjuna pelaa paremmin ja tiivimmin. Ihan hyviä asioita on tapahtunut, mutta vielä pitää parantaa kiekon suojaamista ja muuta. Silloin tulee vielä parempi, Anttila suunnitteli.

Sveitsi on mainettaan kovempi joukkue. Anttila vertaa Sveitsiä Kanadaan ja Yhdysvaltoihin.

- Varmasti he yrittävät pelata sitä nopeaa vastaiskupeliä. Nopeaa pystysuunnan peliä. Meidän pitää olla hyvin puolustusvalmiudessa nopeissa vastaiskuissa. Heillä on paljon nopeita hyökkääjiä. Niiden kanssa pitää olla hereillä, Anttila sanoi.

Eli paljoa ei tarvitse muuttaa Kanada ja USA-peleistä?

- Ei periaatteessa. Aika samanlainen peli tulossa. Heillä on nopeita vaarallisia hyökkääjiä. Niiden kanssa pitää olla tarkkana. Pitää luottaa omaan peliin, niin se varmasti tuottaa sitten paikkoja, Anttila linjasi.

Suomen ja Sveitsin välinen puolivälierä alkaa Herningin Jyske Bank Boxenissa kello 21.15 Suomen aikaa. Voittaja etenee välieriin ja matkustaa Kööpenhaminaan. Hävinnyt matkustaa kotiin.

Ville Hirvonen (@hirvonenville), Herning


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!